בודק הסימפטומים

מומחים בנושא הפורום:

מחבר:
אימייל:  
(לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר)
מספר טלפון:
(מספר הטלפון לא יוצג באתר אלא רק לעיני מנהל הפורום)
כותרת:  
תוכן ההודעה:
עם הלחיצה על הכפתור שלח, אני מאשר/ת שהבנתי שהתכנים המופיעים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד
ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לעיין בתנאי השימוש באתר.
אבקש לקבל תגובות לשאלתי, פרסומים ומידע בריאותי לאימייל שלי.
הודעה\מחבר
תאריך ושעה
  ריספונד    קטי 
19/12/06 22:20
  RE: ריספונד    דור 
20/12/06 15:22
  RE: ריספונד    קטי 
20/12/06 17:31
  RE: ריספונד    דור 
21/12/06 15:58
  RE: ריספונד    דר' גיורא הידש-מנהל הפורום 
22/12/06 20:30
19/02/08 15:34
  RE: ריספונד    דינה 
10/04/08 17:07
האם כדור במינון של 1 מ"ג יכול לגרום לחולשה ועייפות
שלום רב התשובה היא בהחלט כן. מדובר בכדור עם השפעה סדטיבית (מרגיעה) מאד חזקה, שניתנת במצבים פסיכיאטריים קיצוניים (פסיכוזות) ולכן כל מינון שלו עשוי לגרום לעייפות וחולשה. אבל השאלה למי נותנים את התכשיר ולאיזה מטרה. שימי לב שככל שהמצב הנפשי יותר חמור אז הסיכוי שהתרופה תגרום לתופעות לוואי מסוג זה הוא יותר נמוך. בברכה
דור תודה על התשובה , הכדור ניתן לאחי הוא בן 37 והיא ניתנה לו מכיוון שהוא סבל מקנאה חולנית לאישתו, ביום יום הוא אדם פעיל מאוד תחילה הוא קיבל 1 מ"ג ולאט לאט העלו לו את המינון ל 2 מ"ג אשר גרם לו לחוסר תפקוד וכרגע הוא נוטל 1 מ"ג אבל מתלונן על עייפות.
שלום רב אם הכדור עוזר לו אז ייתכן שכדאי להמשיך במינון אחזקתי של 1 מ"ג ליום למרות תופעות הלוואי. תופעות הלוואי שתיארת בד"כ נוטות להיחלש עם הזמן. השאלה אם הכדור אכן עוזר לו ואם יש לו היום יותר שליטה על המחשבות וההתנהגות לכיוון יותר מציאותי. בברכה
לקטי תודה לדור, בדרך כלל הרספרידל מעורר אבל לעתים הוא גם עלול לעייף, אסור לשכוח שגם המצב הנפשי עלול לגרום לעייפות וחוסר אנרגיה, כך שהאבחנה אינה קלה. אפשר לנסות ליטול את הרספרידל בערב וכך שאחיך ישן טוב ובמשך היום יהיה עירני, או לנסות לחלק את הרספרידל לשניים, 1/2 כדור בבוקר או צהרים וחצי בערב. שבת שלום דר' גיורא הידש
היי אני ילדה צעירה ,ולוקחת את הכדור ריספונד במשך חודשיים מההבחנה אמרו לי שאין לי שום בעיה פסכיטרית אבל בכל זאת פה באתר שלכם כתוב שריספונד הוא כדור אנטי פסיכוטי ..איך עובד הקונפליקט??
שלום! אני רוצה לדעת האם יש היתרגלות לריספונד.
חיפוש מתקדם
הודעה חשובה