הרגשה לא טובה בעקבות כדור דקינט

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

03/12/2006 | 23:52 | מאת: איילה

שלום נתנו לי כדור דקינט כנגד תופעות לוואי של ריספרדל. אחרי שהתחלתי לקחת את הדקינט הרגשתי פתאום הרגשה לא טובה, כאילו שאני מרחפת ומנותקת מהמציאות, הרגשה שאני עומדת להשתגע ופחדתי לצעוק לפני אנשים ברחוב. חשבתי שמדברים עליי. הפסקתי לקחת את הדקינט וההרגשה הטובה חזרה. מאז אני לא לוקחת אותו. לפני שלקחתי את הכדור המצב שלי היה יציב. אני רוצה לדעת על מה משפיע הדקינט, ומה הקשר לתופעה הזו שקרתה לי?

04/12/2006 | 10:55 | מאת: מיכל

שלום לך, דקינט היא למניעת תופעות לוואי של תרופות נוגדות פסיכוזה. (ניתן לקרוא בהרחבה על התרופה באתר אינפומד).

04/12/2006 | 15:09 | מאת: דור

דקינט היא תרופה אנטיכולינרגית לטיפול בתסמינים אקסטרא-פירמידליים של תרופות אנטיפסיכוטיות. התופעות שרשמת אינן אופייניות לה. בכל מקרה, עם ריספרדל בד"כ אין צורך בדקינט (תרופה אטיפית). אם בכל זאת נוצר צורך כזה, צריך לשקול תרופה פחות פוטנטית, כמו סרוקוול או זיפרקסה. כלומר, במקום להוסיף תרופות נגד תופעות לוואי עדיף להחליף את התרופה שיוצרת את תופעות הלוואי.

07/12/2006 | 00:50 | מאת:

לאיילה כפי שנכתב הדקינט ניתן כנגד תופעות לוואי של התכווצויות שרירים או קישיון שרירים (קצת דומה לפרקינסון, אבל כאן הוא תוצאה של השמוש ברספרידל). בגלל ההשפעה האנטיכולינרגית יתכנו תופעות של בילבול והרגשה מוזרה כפי שתיארת. אפשר לנסות במקום דקינט ארטן או להפחית לחצי כדור, אבל גם לארטן עלולות להיות תופעות דומות. כל טוב דר' גיורא הידש