תרופה נגד בטחון עצמי נמוך-סרוטונין או נוראדרנלין?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/02/2006 | 00:54 | מאת: בטלן

שלום שוב רציתי לשאול לגבי אדם עם בטחון עצמי נמוך, חרדה חברתית, הערכה עצמית נמוכה, פחד מיצירת קשר עם בנות המין השני, וכמובן כל אלו מלוות במחשבות אובדן ודיכאון, איזו תרופה הכי טובה נגד בטחון עצמי נמוך? המבוססת על סרוטונין? או שמא על נוראדרנלין? דופאמין? או אולי סוג של תרופה אחרת שאינני מכיר? בתודה.

25/02/2006 | 08:09 | מאת: ע

דופמין בעיקר. זייבן פועלת על נוראדרנלין ודופמין. מקפיץ את הביטחון העצמי לשמיים. אבל זהירות, גורם גם לכעס מוגבר, תמצא את עצמך צורח על אנשים על דברים קטנים... אתה עלול אפילו לא לשים לב איך שאתה פתאום יותר קיצוני בתגובות שלך, ולכן אם אתה נורא רוצה לנסות קח מינון נמוך.

25/02/2006 | 19:39 | מאת: דור

רוב התרופות שניתנות למטרה זאת משפיעות על הסרוטונין, אבל דווקא הנרדיל (תרופה חוסמת MOA) נחשב ליותר חזק ויותר יעיל מ-SSRI עבור חרדה חברתית (וגם עבור דיכאון). תרופות נוספות שאושרו למטרה זאת- אפקסור שמשפיע על הסרוטונין והנוראדרנלין במשולב וקלונקס שמשפיע על GABA. הקלונקס ניתן בד"כ כתוספת ולא כתרופה יחידה.

26/02/2006 | 01:18 | מאת:

שלום, כדאי ליטול תרופה הטובה גם נגד חרדה וגם נגד דיכאון, כך עשויות להתאים הסרוקסט, הציפרלקס והאפקסור XR שבוע טוב דר' גיורא הידש