פורום דיכאון וכאב

הפורום יחזור לפעילות בקרוב
הקשר בין כאב פיזי, כאב נפשי ודיכאון הפך בשנים האחרונות לקשר ברור וחד משמעי. רבים מהסובלים מכאבים כרוניים מפתחים בסוף דיכאון, ורבים מהסובלים מדיכאון סובלים גם מכאבים בלתי מוסברים. בפורום זה ניתן לקבל תשובות על שאלות בנושא דיכאון, בנושאי הקשר בין כאב ודיכאון, טיפול תרופתי, תמיכה רגשית ועוד. הפורום מיועד לאילו המטופלים באופן מקצועי על ידי פסיכיאטר או פסיכולוג, וגם לאילו המטופלים עקב דיכאון וכאב אצל רופא המשפחה.
1693 הודעות
1578 תשובות מומחה

מנהל פורום דיכאון וכאב

11/09/2023 | 14:44 | מאת: יוחאי

היי דוקטור אני יוחאי מנהל משאבי אנוש של מדיטון רשת מרכזיים רפואי ארצי. אנו נשמח לשתף איתך פעולה. במידה ורלוונטי אני זמין בנייד 054-318-5092

זה לא הפורום המתאים. תוכל לכתוב לי בפרטי

11/09/2023 | 04:16 | מאת: dav

במידה ולוקחים כדור שינה אמביאן CR במשך 3-4 פעמים בשבוע לטווח ארוך , האם זה עדיין ממכר/מסתגלים? מה המקסימום שאפשר לקחת בשביל לא להתמכר?

לטעמי עניתי על שאלה זו

11/09/2023 | 04:12 | מאת: ami

מה ההבדל בין SSRI לSNRI מבחינת תופעות הלוואי. איפה הן יותר משמעותיות בדרך כלל? מה תופעות הלוואי הנפוצות ב-SNRI כמו סימבלטה וויפאקס XR?

ההבדל בין הקבוצות הוא המתווך העצבי שהן מפעילות SSRI עובד על מערך הסרוטונין בעוד ש SNRI גם על סרוטונין וגם על נוראפינפרין. מתוך ההבדל הזה נגזרות תופעות הלוואי. בSSRI ייתכנו הפרעות שינה, עליה בתשוקה לפחמימות, חלימת יתר, אי שקט, הזעה לילית, פגיעה בתפקוד המיני. בSNRI יתכנו כאבי ראש, עוררות יתר או עייפות, סחרחורות, הזעה מוגברת, ירידה או עלייה במשקל, בחילות, עצירות, שלשולים, כאבי בטן,, יובש בפה, חוסר תיאבון, הפרעות בתפקוד המיני ולחץ דם גבוה. לרב התופעות חולפות עם הסתגלות התרופה והן לעיתים תלויות מינון

08/09/2023 | 18:38 | מאת: mal

היי, 1. במקרים בהם יש צורך לקחת כדור שינה (אמביאן CR) לטווח ארוך - האם ההמלצה היא לקחת את אותו כדור למשך תקופה ארוכה ולחכות שהוא יפסיק להשפיע (כנראה כעבור מספר שבועות) ורק אז להחליף לכדור אחר (נוקטורנו) ולקחת גם אותו כמה שבועות וככה כל כמה שבועות להחליף, או שההמלצה היא לעשות שבוע – שבוע עם הכדורים. כל שבוע להחליף בין אמביאן CR לנוקטורנו – שבוע אמביאן CR ושבוע נוקטורנו? אני שואל מהמקום של: א. התרגלות הגוף לכדור כעבור תקופה . ב. הקושי העתידי כאשר אצטרך להפסיק עם כדורי השינה ג. תופעות לוואי אם אקח באופן רציף את אותו כדור לתרופה ארוכה. בדרך של שבוע – שבוע , הגוף כל פעם "מתנקה" מהכדור האחר למשך שבוע. 2. מהניסיון שלך, ברוב המקרים, במינון המקסימלי של הכדורים - אמביאן CR במינון 12.5 מ"ג ונוקטורנו במינון 7.5 מ"ג גורמים לעייפות גם ביום למחרת? באופן חלקי? כל היום? או בדרך כלל הם לא גורמים לעייפות ביום למחרת כי הם מתנקים מהגוף?

השאלה היא לא איזה תרופה לקחת אלא למה לקחת. האם נעשתה בדיקה לאבחון הפרעת השינה? לעיתים הפרעת השינה היא סמפטום להפרעה אחרת המחייבת טיפול

08/09/2023 | 08:10 | מאת: דוד

לוקח כחודשיים 60מג, מרגיש שיפור ניכר בחרדות ובעייפות וחולשה שהיתה. אבל שמתי לב שיש לי נשירת שיער גדולה מהרגיל. האם זו תופעה ידועה? ואם כן זה ימשך או יתמתן עם הזמן?

לא הייתי מקשר את התופעה למתן צימבלטה. האם נעשתה בדיקת תפקודי בלוטת התריס?

05/09/2023 | 17:19 | מאת: val

היי, 1. ברינטליקס (Vortioxetine) מתאימה גם לחרדה או רק לדיכאון? 2. מה תופעות הלוואי הנפוצות שלה?

ברינטליקס בשל השפעתה על המערכת הסרוטונינרגית יכולה לתת מענה לדיכאון וחרדה. תופעות הלוואי שלה דומות לרוב התרופות המשפיעות על סרוטונין

היי, אני חולה בדיכאון כבר 3 שנים, במהלכן הייתי מאושפזת במחלקת נוער עד לפני חודשיים. המצב היה סביר כשהשתחררתי, אך ממש מהשבוע שהשתחררתי בו חזרתי להרגיש רע, לפגוע בעצמי ולחשוב מחשבות אובדניות. המצב רק הדרדר מאז. אני מצליחה לתפקד ברוב היום, אבל כל הזמן יש לי בראש מחשבות טורדניות על איך שאני מתנהגת ותוכניות אובדניות. טופלתי ואני מטופלת בכדורים, DBT, ECT, טיפול רגשי באומנות, טיפול רגשי.. אני כבר ממש לא יודעת מה לעשות. הפסיכיאטר שלי לא מבין אותי ורק מוסיף עוד ועוד תרופות. אשמח מאד לעזרה

הי את. נראה שהטיפול בך חייב לכלול מספר נדבכים: פסיכיאטרי, פסיכולוגי ופסיכוסוציאלי. ייתכן וצריך לחשוב על מסגרת כוללנית שיכולה להעניק לך את מלוא השירותים, לדוגמא אישפוז יום או בית מאזן

30/08/2023 | 13:06 | מאת: דביר

שלום. אני לוקח שנתיים כל יום רסיטל וקלונקס 0.75 מג בבוקר ובנוסף עוד 0.75 מג בלילה. לפני 8 ימים העברתי את מנת הבוקר של הקלונקס ללילה כך שבעצם כעת בבוקר לוקח רק רסיטל ואת הקלונקס במנה אחת מרוכזת של 1.5 מג בלילה. בימים האחרונים אני מרגיש התגברות של תסמיני חרדה עקב השינוי עם הקלונקס. כמה זמן צפויות להמשך תופעות אלו המתרחשות עקב "געגוע" של המוח למנת הבוקר שהועברה לטובת הלילה?

שלום דביר. איני מבין את ההיגיון להעברת כל מינון הקלונקס לערב משני טעמים: קלונקס היא תרופה עם זמן השפעה מוגבלת לכ4 שעות כך שהעלאת המינון למנת הערב ייתכן והיא מינון גבוה מידי. שנית שימוש בקלונקס מצביע על כך שאינך מטופל במינון מספק של רסיטל, כיוון שקלונקס היא תרופה לתקופה קצובה ומוגבלת. מציע לחזור לרופא המטפל ולבנות תוכנית טיפול מסודרת כולל הפסקת שימוש בקלונקס באופן הדרגתי

27/08/2023 | 19:13 | מאת: אנונימית

הי אני ארצה להתחיל טיפול פסיכיאטרי אונליין כאשר אני אהיה בקנדה (אני הולכת להגר לשם) כי שמעתי שיקח הרבה זמן עד שאקבל פסיכיאטר בקנדה האם זה אפשרי? אם במידה ויהיה שינוי בתרופות או מינון, האם אני יוכל לקבל מרשמים ואז אני אמיר אותם אצל רופא קנדי למרשמים קנדיים? תודה

צריך לזכור שמרשמים מהארץ לא תקפים בחול אלא אם מדובר ברופא המחזיק רישיון קנדי. לכן הדבר יחייב המרה דרך רפא המשפחה בקנדה, בהנחה שיהיה מוכן לקבל המלצות מרופא מישראל.

24/08/2023 | 22:39 | מאת: נועה

האם יש בעיה לשלב וולבוטרין 300 מ"ג ופרוזק, או לחילופין וולבוטרין וריטלין? אני סובלת מדיכאון, הפרעות קשב ובולמוסי אכילה (שילוב מנצח), לא רוצה להפסיק את הוולבוטרין, אבל חושבת שכדאי להוסיף SSRI (מכיוון שאני עדיין בדיכאון) או משהו לריכוז (כי חוסר הריכוז והאנרגיה גם מחמיר את הדיכאון).אני יודעת שיש בעייתיות מסויימת גם עם פרוזק וגם עם ריטלין, כי שניהם מורידים את הסף לפרכוסים, בנוסף כמובן לוולבוטרין. השאלה עד כמה זה באמת דרמטי והאם השילוב בכל זאת נהוג. תודה רבה!

לא מדובר בילשובים נהוגים. אם כי במצבים מםסווימים ניתן לשקול שילוב. ייתכן ובשלב ראשון היה מקום למצות את מינון הוולבוטרין עד המינון המקסימאלי של 450 מ"ג בליווי הגורם המטפל.

23/08/2023 | 21:44 | מאת: איתמר

שלום,האם ריטלין גורם להגברת חרדה? כל תרופה שמגבירה את הדופמין (כמו ריטלין ואו וולבוטרין) היא בעלת תופעת לוואי של הגברת חרדה בסבירות גבוהה?

ריטלין וולבוטרין עובדים בצורה שונה ולכן לא ניתן להכלילם בקבוצה אחת. לעיתים תרופות ממשפחת המתיל פנידט (ריטלין ודומיו) ואמפטמינים (לדוגמא אדרל) יכולים להגביר דפקים ולתת תחושה של הגברת החרדה. יחד עם זאת דווחו מקרים שבהם חלה החמרה או הופעה של תסמיני חרדה בעיקבות שימוש בתכשירים אלה

21/08/2023 | 23:05 | מאת: אדם

היי פרופסור ערד.אני לוקח יום יןם קלונקס במינון 2 מ"ג כבר 7 שנים בגלל התקפי חרדה קשים שלא הגיבו לכדורים כמו ציפרלקס/ לוסטרל/פרוזק. הקלונקס גורם לי לחוש מעט דיכאוניות ואני רוצה להפסיק ולראות אם אני יכול להסתדר בלי היות ואני כבר קרוב לגיל 50 והקלונקס בפרט במינון כזה בגיל מבוגר עלול לגרום בעתיד לפגיעה בזיכרון ובקורדינאציה. האם ירידה הדרגתית של 0.25 מ"ג כל שבועיים היא מתונה וזו הדרך הנכונה להפחתת הקלונקס עד להפסקתו המוחלטת? סביר שאתקל בקשיים והחמרת חרדות באופן זמני עקב תסמיני גמילה גם אם אעשה זאת כתהליך הדרגתי כפי שציינתי

שלום אדם. רעיון מצויין להתחיל בהפחתת המינון עד להפסקת הקלונקס. הקצב יכול להיות איטי ומתאים לצרכיך. הפחתה של 0.25 מ"ג היא מאוד איטת אך בהחלט יכולה להתאים לך. הייתי עובר לכדורים של 0.5 מ"ג על מנת לאפשר הפחתה של 0.25 מ"ג בכל שבוע-שבועיים

21/08/2023 | 22:59 | מאת: מני

אני סובל מהפרעת חרדה כללית וחברתית. התרופות עוזרות באופן חלקי ביותר. (מכהות את התסמינים של החרדה אבל לא נותנת הרגשה של שחרור/הנאה/ אושר או נינוחות). אני חי חיים של שגרה - עבודה 9 שעות, הגעה הביתה, צפייה ב-T.V, ארוחת ערב, קצת מחשב ושינה בסביבות 23.00. אשתי עוזבת את הסלון כבר בשעה21.00 היות והיא עייפה ומעדיפה לראות את הסדרות שלה בחדר. אני מרגיש חוסר הנאה ונזקק לאכילה ריגשית בלילה על מנת להרגיש שעשיתי "משהו" כדי לפנק את עצמי. ספורט - ניסיתי ואני לא טיפוס להתמיד בכך. במסגרת עבודתי אני פעיל והולך הרבה כך שאני של רובץ כל היום. יש לך עצות נוספות לתת כיון שהתרופות אצלי לא בגדר "משנות את החיים" כפי שמדווחים אנשים "שיש חיים לפני הכדור ויש חיים עם הכדור". אני ישן טוב, מקיים יחסי מין פעם בשבוע, יש לי עבודה קבועה, אין לי בעיות כלכליות, יש לי משפחה בריאה וטובה אבל משהו שם גורם לי להרגיש תמידית חוסר נינוחות תמידית שגם התרופות לא מצליחות לסייע לכך. מה עושים?

מני שלום. קשה לענותלאור היעדר פרטים. בכל מקרה היעדר הנאה יכול להיות קשור לתסמיני דיכאון. מצד שני נראה שיתכן ושינוי בשיגרת החיים יכולה להוביל לשינוי בחווה הזו ובעיקר הוספה של פעילות גופנית. איני יודע מה התרופוה שאתה נוטל ולכן מתקשה להתייחס באופן ספציפי לתרופה

21/08/2023 | 09:56 | מאת: משה

שלום דיכאון וחרדה זה שתי דברים שלרוב יבואו ביחד או שכל אחד יבוא לבד הרוב ?

שלום משה. מדובר בשתי הפרעות שונות אך קיימת חפיפה ביניהם. לעיתים דיכאון מלווה בחרדה וגם להפך. יש 30% של חפיפה בין שתי ההפרעות

21/08/2023 | 00:35 | מאת: david

היי, האם יש התנגשות בין כדור שינה אמביאן (Zolpidem Tartrate) לבין תוסף תזונה שמכיל GABA, או אחד הרכיבים האחרים (תמצית ולריאן, כשות, תמצית פסיפלורה)? - לגבי אמביאן, כמובן שאני לא לוקח אותו כל יום... הוא כדור חזק יותר מהתוסף תזונה...ככה שבמידה ויש התנגשות בין התוסף שמכיל גאבה לאמביאן, , אז אפשרי בלילה בו חשוב לי להירדם מהר לא לקחת את התוסף תזונה שמכיל גאבה ו-כן לקחת את האמביאן? (או במילים אחרות: אפשרי לקחת אמביאן כעבור 24 שעות מרגע נטילת התוסף תזונה שמכיל גאבה)?

לא הייתי ממליץ ליטול ביחד

19/08/2023 | 23:24 | מאת: מור

דר שלום רב, נוטל פרוזק במשך חודש. לאחרונה הופיע לי דימום בצואה. האם יש קשר לפרוזק? יש לציין שלא סבלתי בעבר מדימומים כלשהם. במידה וקשור לפרוזק, מה ניתן לעשות? בנוסף, מאז הטיפול התרופה סובל מנדודי שינה משמעותיים (ישן כ 4 שעות בלילה). האם צפוי להשתפר ומה ניתן לעשות? תודה.

שלום מור. לא מוצא קשר בין הדימום הרקטלי (לרוב מדובר בפיסורה או טחורים) לבין נטילת הפרוזק. לגבי השינה...קשה לענות על סמך הנתונים הבודדים ששיתפת. אם הפרעת השינה קשורה במצב הבסיסי שבגינו הותחלה התרופה ולא חלף פרק זמן של מספר שבועות הייתי ממתין, באם המצב אינו כך תצטרך לפרט לגבי המינון ומשך הנטילה ומשך הזמן שאתה סובל מהפרעת השינה

17/08/2023 | 02:24 | מאת: דוד

היי, אני נוטל ציפרלקס ורציתי לברר לגבי תוסף תזונה ל-שינה שמכיל 200 מ"ג גאבה (חומצה גמא-אמינובוטירית). האם ניתן לקחת את התוסף או שיש התנגשות בין ציפרלקס לגאבה? תודה !

שלום דוד. כעיקרון ניתן לשלב

16/08/2023 | 22:42 | מאת: רועי

אני סובל בעיקר מחרדות כאשר יש גם תסמיני דיכאון קלים ברקע. ציפרלקס וויאפקס לא עזרו גם לא במינונים מירביים. לכן כעת לוקח וולבוטרין XR במינון 150 מ"ג כבר חצי שנה. אני לא מרגיש כל שיפור בתסמיני החרדה. הבנתי שזו תרופה שלא ממש עוזרת לחרדה אלא יותר לדיכאון. איני רואה כל טעם להמשיך איתה. היות ולא ניתן לחצות כדור של וולבוטרין XR 150 MG איך ניתן להפסיקו לא במכה אחת?

שלום רועי. הייתי ממליץ ליוי של הפסיכיאטר המטפל בכל שינוי תרופתי. וולבוטרין אינו ניתן לחצייה ולכן הפסקת הטיפול היא הפסקת נטילת התרופה

10/08/2023 | 23:46 | מאת: עדי

שלום פרופסור. אני בן 40 טיפוס שחשוב לו להיות בשליטה וכאשר אני מאבד שליטה- נניח עקב לחץ בעבודה וריבוי משימות בו זמנית אני מרגיש במועקה, עצבנות, תיסכול, מירמור, מתח נפשי ובעקבות כך דיכאון קל. אני עובד מצוין ומוערך מאוד אבל קשה לי שיש עליי עומס של מטלות שכולן צריכות להעשות בדחיפות, זה גורם לי להילחץ מאוד. היקף העבודה בשנים האחרונות גדל פי 10 בערך עקב גידול במכירות ואני סובל מאוד הלחץ התמידי הזה. ניסיתי כדור ציפרלקס בהתחלה 10 מ"ג ואח"כ 20 מ"ג משך 5 חודשים ולא הרגשתי בשינוי לטובה. מדוע? מה ניתן לעשות כדי להירגע מהלחץ היום-יומי בעבודה שמוביל גם לדיכאון?

ראשית חשוב לבחון דרכים להפחתת הלחץ ולא בהכרח לטפל בתסמיני החרדה שנובעים ממנו. אני חושב שטיפול פסיכולוגי, ספציפי CBT, יכול לתת מענה גם בהיבט הקוגניטיבי של זיהוי חשיבה שיוצרת לחץ או התערבות התנהגותית שתתן מענה גם בויסות הלחצים באופן קונקרטי

09/08/2023 | 14:53 | מאת: מלי

דר נכבד שלום רב, לפני כשבוע וחצי התחלתי ליטול פריזמה - תחילה 1/8 כדור בוקר וערב והיום נוטל 3/4 כדור בבוקר וחצי כדור בערב (סהכ מינון יומי 25 מ״ג). יש לי ממש בעיה להירדם בלילה (ישן אולי שעתיים-שלוש). תופעה זו לא היתה לפני הכדורים. שאלותיי: 1. מה ניתן לעשות? האם עדיף ליטול את כל המינון בבוקר ולא לפצל בוקר וערב? 2. האם כדאי אולי לנסות פרוזק מקורי במינון 20 מ״ג (בעבר לקחתי ולא זכורה לי תופעת לוואי כזו של חוסר שינה במשך כמה לילות רצוף). 3. במידה ואעבור לפרוזק - האם ניתן לעבור ישר מהפריזמה (הכוונה יום למחרת) או שיש בעיה כלשהי? תודה מראש על העזרה

ככלל עדיף בבוקר, אחרי האוכל. אם מדובר בפריזמה בד"כ ממליץ על חצי כדור לשבוע ראשון ולאחר מכן ניתן להעלות לכדור שלם

08/08/2023 | 19:01 | מאת: davil

היי, מכיוון שיש מספר דעות בנושא הזה , אז אשמח לשמוע את דעתך. במקרים בהם אושר על ידי הרופא להפסיק לקחת את הציפרלקס, מה לדעתך הדרך הנכונה להפסיק? מדובר על 20 מ"ג ציפרלקס שנלקח במשך שנתיים, כאשר לפני זה היו מספר שנים של לקיחה של SSRI אחרים. אני מבין שכדאי באופן הדרגתי, השאלה היא מה ברמה הפרקטית - כדאי קודם לרדת ל15 או שאפשר ישר ל10 ואז ל5? ובמשך כמה זמן להיות על כל מינון עד שמפסיקים לגמרי? תודה רבה!

כעיקרון אני אוחז בעמדה של הפחתה איטית והדרגתית על מנת לוודא שאין חזקת תסמינים. אין מה לרוץ. הייתי מציע לרדת ב5 מ"ג לכל חודש ולהיות במעקב

02/08/2023 | 06:25 | מאת: arik

שלום, 1. אשמח לדעת אם השתנה מרובה (14-13 פעמים ביממה) היא תופעת לוואי קיימת בציפרלקס? עד כמה היא נפוצה, אם בכלל? כמובן שאבדוק אפשרויות נוספות עם הרופא לסיבה לזה, אבל אשמח להתייחסות לגבי האפשרות שציפרלקס הוא הגורם להשתנה המרובה... 2. במידה והשתנה מרובה יכולה להיות משוייכת לציפרלקס, איזה תרופות SSRI פחות משוייכות/אינן גורמות להשתנה מרובה? תודה רבה!

לדעתי עניתי לך על שאלה זו. בשלב זה הייתי ממליץ על ברור רפואי. (האם אתה נוטל סטרואידים?)

02/08/2023 | 00:52 | מאת: שמיל

שלום דר ערד, אני נוטל ציפרלקס 20 מג ולאחרונה התחלתי ליטול אטנט 10 מג האם קיימת סכנה בנטילת אטנט 10 מג וציפרלקס 20 מג יחד?

לא, אבל כמובן כדאי להיות במעקב מסודר

01/08/2023 | 05:22 | מאת: אסף

היי, האם ברינטליקס (BRINTELLIX) יכולה להתאים גם לחרדה ו- OCD (כמו תרופות ה-SSRI) או שהיא ספיציפת רק לדיכאון?

כעיקרון מבחינת מנגנון הפעולה יכולה להתאים גם לחרדה וגם לOCD

31/07/2023 | 22:01 | מאת: דוד

אני מתעניין בבדיקה גנטית להתאמת תרופות פסיכיאטריות ואשמח לשמוע את חוות דעתך המקצועית. אם נשים את העניין הכלכלי בצד. אני שואל מהמקום של תוצאות הבדיקה והשפעתן על איזה תרופה תתאים לי יותר לקחת ואיפה צפויות תופעות לוואי רבות/מועטות. האם זה מעלה בסבירות גבוהה את הסיכוי של איזה כדור יהיה כדאי לי לקחת או שההשפעה של תוצאות הבדיקה הגנטית היא מועטה?

מניסיוני מדובר בכלי מאד מוגבל, הן ביכולת לנבא השפעה מיטביה והן ביכולת לנבא פרופיל תופעות לוואי

31/07/2023 | 21:40 | מאת: אריק

היי, אשמח לשמוע את חוות דעתך לגבי 2 תופעות לוואי של ציפרלקס. תופעת לוואי ראשונה: השתנה מרובה (בערך 12-13 פעמים ביממה - 24 שעות) כולל קימה של פעמיים - שלוש באמצע לילה לעשות פיפי. תופעות לוואי שניה: השמנה בפנים. (אני מדבר ספציפית על הפנים ולא משקל הגוף שהוא בסדר). אשמח לברר איתך האם קיים איזשהו פיתרון ל2 תופעות הלוואי האלה - משהו טבעי או תרופתי(רק שלא יחמיר תופעות לוואי) או ספורט (האם זה קשור במקרה הזה)? או שהפיתרון היחידי במקרה הזה הוא לנסות כדור אחר?

השתנה מרובה יכולה להופיע לעיתים. יחד עם זאת עולה השאלה אם אתה לא מטופל בתרופות נוספות או סובל ממחלות רקע שכן שתי התופעות יכולות להסביר מצבים רבים אחרים

26/07/2023 | 18:33 | מאת: רוני

היי פרופ' ערד קודש. זמן רב שאני מטופל כנגד הפרעת חרדה ופאניקה בשילוב תרופתי היות ותרופות SNRI / SSRI לא עזרו. תוכנית הטיפול: מיד עם הקימה בבוקר בשעה 7:15 נטילת קלונקס במינון 0.5 מ"ג. בשעה 9.00 אחרי ארוחת בוקר "קטנה" לוסטרל+וולבוטרין XR בלילה לפני השינה- חצי כדור קלונקס. תוכנית טיפול זו הביאה להטבה משמעותית במצב גם אם לא מלאה. לפני 5 חודשים רק בשל "נוחות הנטילה" העברתי את נטילת כדורי הבוקר לנטילה אחת מרוכזת יחד. הבנתי כי אין סכנה או מניעה לקחת את כל הכדורים ביחד באותה הלגימה. כשבועיים לאחר מכן ועד כה יש חרדה חזקה מאוד בשעות הבוקר (מופיעה סביב 10 בבוקר עד הצהריים). התור לפסיכיאטר רק בעוד כשבועיים ובנתיים פניתי לרופאת המשפחה לשלול גורם גופני אשר נשלל בבדיקות דם מקיפות וא.ק.ג. בשיחה סיפרתי לה על השינוי שעשיתי עם התרופות ומאז אני מרגיש בחרדה עוצמתית יום-יום בעיקר בבוקר. היא העלתה את האפשרות הבאה: כאשר נלקח הקלונקס ב-7:15 בבוקר השפעתו החלה כחצי שעה אח"כ והשיא היה במהלך שעות הבוקר, ואז כשנלקח בשעה 9.00 בבוקר הלוסטרל+וולבוטרין היה כיסוי נוגד חרדה של הקלונקס. וולבוטרין מעלה מצב רוח ואנרגיה נוטה לעורר חרדה במקרים מסוימים. באופן הזה עם נטילה מוקדמת של הקלונקס- זה מנע את החרדה עקב הוולבוטרין. כאשר עברתי לקחת את התרופות בלגימה אחת החל הוולבוטרין להשפיע לפני שההשפעת הקלונקס הגיעה לשיאה ומכאן התעוררה החרדה והסבל הכרוך בה. מה דעתך על מה האפשרות שהעלתה רופאת המשפחה כפי שהסברתי? אשמח מאוד לשמוע.

הניביון "לפצחי" את השפעת התרופות בעיתוי הנטילךה מעניין אך לא בהכרח נכון. מכיוון שלא ציינת את מינון הלוסטר והוולבוטרין קשה להתייחס. נראה יותר נכון לראות את התמונה כטיפול שאינו תואם עדין את הצרכים שלך ויתכן ויהיה צורך בהתאמת מינונים

26/07/2023 | 05:12 | מאת: דויד

שלום, אני לוקח ציפרלקס. בנוסף, עקב קשיי שינה כרוניים, אני לוקח גם אמביאן סי אר (Zolpidem Tartrate) לפני השינה ואשמח לדעת באופן כללי: 1. האם ניתן לקחת את האמביאן כל יום לטווח ארוך ( כמה חודשים)? או שעלולה להיות התמכרות/תלות - ואז מה שקורה זה שקשה להפסיק או שהכדור כבר מפסיק להשפיע? 2.במידה ועלולה להיווצר התמכרות/תלות, אם אעשה הפסקה מדי פעם של כמה ימים זה יכול למנוע את ההתמכרות/תלות? 3. האם במינון 12.5 מ"ג צפויות תופעות לוואי נוספות/קשות יותר ממינון 6.25 מ"ג? תודה רבה.

ככלל יש צורך לברר את מקור הפרעת השינה ולטפל במקור ולא רק בסמפטום. כל תרופות השינה עלולותץ להוביל לתלות בעיקר אם מדובר בשימוש ארוך טווח. איני צופה עליה משמעותית בתופעות הלוואי בהעלאת מינון ל12.5 באם לא היו כאלה במינון המופחת

23/07/2023 | 23:02 | מאת: משה

לקחתי 40 מג לוריוון , מרגיש רדום .. אני הולך למות ? להתקשר למיון ? אני מפחד

משה. גש למיון.... הפורום לא נועד לתת מענה למקרים דחופים

22/07/2023 | 12:51 | מאת: עופר

שלום דר ערד, אני לוקח ציפרלקס חצי כדור כבר כמה חודשים, אני לוקח בערך בתשע בערב, מפאת עבודתי אני הולך לישון בשתיים וחצי בלילה בערך. מאידך שמתי לב שאני ישן מעט שעות, נניח 5 וחצי שעות וצריך להשלים שעות שינה מאוחר יותר במשך היום. האם זה יכול להיות קשור לציפרלקס? האם עדיף לקחת ציפרלקס עם ההתעוררות, בבוקר ואם כן, איך אני עובר מהערב לבוקר בחצי כדור? תודה. (האם בכלל ציפרלקס מרדים או מעיר?)

כעיקרון הפרעת שינה יכולה להיות סמפטום להפרעה הבסיסית שבגינה נרשמה התרופה (לא קמת מהי), כך שבהיבט זה צפוי שיפור. יחד עם זאת כתופעת לואי התרופה יכולה להוביל לתחושת עיפות או קושי בהרדמות. התגובה מאד אינדיוידואלית. באם אתה מרגיש שמאז התרופה אתה עיף יותר עדיף ליטול בערב

25/07/2023 | 08:17 | מאת: עופר

תודה על התשובה. אני לוקח את הציפרלקס בגלל תחושות שיוט, איזשהי בעיה במערכת העצבים האוטונומית. ssri, מסתבר, עוזרים לכך במידה מסוימת. אין לי קשיים בהירדמות אלא אני ישן פחות שעות- נניח 5 שעות ואז צריך השלים את זה בבוקר. האם ציפרלקס יכול להיות קשור לפחות שעות שינה בלילה? (סיכוי טוב גם שזה לא קשור לציפרלקס).

17/07/2023 | 02:52 | מאת: מור

היי, לאחרונה אובחנתי עם "דיסתימה עם אפיזודות דפרסיה כפולה", והפסיכיאטרית נתנה לי מרשם לסרטרלין במינון של 100 מ"ג ליום. נטלתי את התרופה במשך חמישה ימים ואני מתחילה להרגיש כמה תופעות לוואי, הבולטות מביניהן הן תחושת נימול בגפיים, סחרחורות וכאבים בעיניים. אני סובלת מאפילפסיה ונוטלת למיקטל במינון של 275 מ"ג ביום, ציינתי את זה בפני הפסיכיאטרית והיא אמרה שזה לא אמור להשפיע. האם אלו תופעות לוואי שכיחות או שיש סיבה לפנות לרופא?

איני ראוה קשר בין התופעות המצוינות לאפילפסיה. בדרך כלל תופעות הלואי חולפות בתוך שבועיים. התחלה של מינון 100 מ"ג היא קפיצת מדרגה משמעותית וייתכן והיה מקום להתחיל במינון נמוך יותר.

03/07/2023 | 22:48 | מאת: תמר

אני סובלת מדיכאון מאחרי הלידה הראשונה שלי, כבר 6 שנים, כרגע בהריון נוסף שבוע 20, נוטלת ויפקס. ההריון עובד עם דיכאון קל למזלי... אבל אני חוששת להיות עד סוף ההריון עם נוגד דיכאון בגלל השפעות על היילוד אחרי הלידה. יסכימו לעשות ECT כדי עם הפסקה של הנוגד דיכאון כדי שלא אצטרך להגיע למצב שאני בכלל בלי הגנה? הבנתי שECT הכי בטוח לעובר. מפחדת לבקש ושלא ישקלו אפילו לעזור לי, מפחדת להפסיק ולחטוף שוב דיכאון קשה אחרי לידה.

מזל טוב תמר. דווקא בשלב זה של ההריון אין חשש מהמשך טיפול תרופתי. ECT יעיל תחת טיפול תרופתי ולא בהכרח במקומו.

01/07/2023 | 10:13 | מאת: מירון

שלום רב פרופ', אמי בת 74, סובלת מספר שנים מדכאון, באוקטובר 21 החלה לקחת ויאפקס 150 מג בבוקר ו 150 סירוקאול בערב. לאחר כשנה חלה ירידה בהרגשה ובמצב הרוח והעלו לה את הויאפקס ל 225 מג. לפני כחודש שוב חלה ירידה ולפני שבועיים היא החלה לקחת ויאפקס 300, היא נוטלת את המינון החדש כשבועיים ולא רק שאין הטבה, אנחנו מרגישים רגרסיה, היא מאוד מצוברחת, שקטה, בקושי מדברת, לא יוצאת מהבית, אפילו טלויזיה בקושי מדליקה, בקושי מתקשרת, בוכה לא מעט. אשמח לדעת האם יכול להיות שהגדלת המינון יכול ולא עשתה לה טוב והיא לא תביא לנו מזור ? האם יש אפשרות לטיפול חלופי לגמרי ? המליצו לנו גם לתת לה בבוקר עוד 25 מג סירוקאל, שזה יכול להועיל, האם כך ? אנחנו מאוד מודאגים, תודה מאוד על תושובותיך. תודה מראש. מירון.

שלום מירון. בשלב זה נראה כי מדובר בדיכאון עמיד לטיפול. מצבים שכאלה מגיבים טוב לטיפול בניזעי חשמל שהוא הטיפול המיטבי. יהיה מקום לשקול זאת עם הפסיכיאטר המטפל

30/06/2023 | 14:38 | מאת: עמית

אני בגיל 40, סובל מחרדות ודיכאון ויש לי שנים רבות גם כולסטרול גבוה שאינו מטופל תרופתית. (ערך LDL ממוצע 160 וערך כולסטרול כללי ממוצע 260 -היות ואין גורמי סיכון הרופא המליץ בשלב זה על שילוב של ספורט,ירידה קלה במשקל ללא טיפול תרופתי להורדת כולסטרול) החרדה והדיכאון מטופלת בכדור וולבוטרין XR במינון 150 מ"ג. (SSRI ו-SNRI לא ממש עזרו) את התרופה אני לוקח בבוקר מוקדם כחצי שעה אחרי שאני קם - לוקח בשעה 7.30. משעה 10.45 בערך אני מתחיל להרגיש בחולשה, אי שקט גופני אשר מתגבר ומגיע לשיאו בשעה 12.30 - ואז אני מודד לחץ דם באמצעות מכשיר ביתי: 85/148 דופק 85 83/136 דופק 82 איך אפשר לדעת האם לחץ הדם הוא מהוולבוטרין XR,או דווקא מהכולסטרול הגבוה המתמשך? איך מבחינים וכיצד מבצעים ניטור שישקף את לחץ הדם באופן כללי? רוב תודות

שלום עמית. נראה שעצם המדידות התכופות מכניסות אותך ללחץ. הייתי מנסה להניח למדידות לתקופת מה. בכל אופן ניתן לשקול העלאת מינון התרופה ל300 מ"ג. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לצורך זה

28/06/2023 | 00:10 | מאת: מנשה

האם כאשר נוטלים לוסטרל במינון 300 מ''ג זה מצריך בדיקות\מעקב רפואי כלשהו? הרי מדובר במינון מעבר למינון המקימסלי הרשמי. תודה.

כעיקרון יש צורך בכל מקרה במעקב סדיר אחרי תפקודי הכבד אחת לשנה. לא ברור לי מה היה המניע למינון הגבוה והאם יש בו הצדקה בהיבט של השפעה מיטיבה. כדאי לפנות לגורם המטפל בשאלות אלה

25/06/2023 | 23:30 | מאת: עודד

פרופסור שלום, בארה"ב יש את התרופה BUPROPION שמיועד לטיפול בדיכאון ע"י עיכוב נוראדרנלין ודופמין במוח. האם יש לה אפקט כלשהו (אוף-לייבל)על הפרעות חרדה?היא עלולה להחמיר חרדה היות ומעכבת נוראדרנלין?

שלום עודד. בארץ התרופה רשומה כוולבוטרין לדיכאון. יחד עם זאת יש השפעה מטיבה גם על הפרעת חרדה

24/06/2023 | 20:42 | מאת: אורי

שלום רב, יש טיפול בקטמין יחסית חדש לדכאון ופוסט טראומה. האם יש בו יעילות גם להפרעת חרדה כללית? והאם ניתן לקבל אותו מי שסובל מ gad? תודה מראש.

הטיפול בGAD אינה התוויה לטיפול בקטמין

24/06/2023 | 18:19 | מאת: אסתי

נכון אנחנו נלך להערכה חדשה ברמבם על מנת לקבל את הטיפול הנכון.לפי דעתי ההפרעה היתה חוויה תחת טיפול של אריפליי שקיבלה ולכן לא ראינו את הטורדנות של המחשבות.אלא זה היה במוח.וכשהיא אמרה שיש לה מחשבות העלו לה את הלפונקס.ופה היתה הטעות.ברגע שהורדנו את האריפליי התגלה הדיבור הטורדני.

מצוין

24/06/2023 | 13:06 | מאת: אמנון

יש אנשים שמטופלים בבנזודיאזפינים באופן יום יומי למשך שנים. אני לא מה ההגיון בזה? הרי עם הזמן הגוף מפתח סבילות לתרופה, שלא לדבר על התמכרות. ואז יוצא שמתמכרים לתרופה שככבר אינה יעילה. אז מדוע רופאים רושמים בנזודיאזפינים לטווחים ארוכים ולא רק לתקופות קצרות??

שאלה מצויינת. בנזודיאזפינים אמורים להינתן לתקופה קצרה בדיוק מהסיבות שציינת

23/06/2023 | 00:56 | מאת: צור

היי,איך זה הולך עם הכדורים? האם מי שמאובחן כבעל הפרעת חרדה GAD ומסתייע בטיפול תרופתי בלוסטרל יזקק לטיפול כשנה ללא תסמינים ואז התרופה מופסקת בהדרגה או שמדובר בנטילה קבועה אחרת התסמינים פשוט חוזרים כי התרופה אינה מרפאה חרדה אלא מקלה על התסמינים כל עוד היא נלקחת?

כעיקרון לאחר שנה ללא תסמינים ניתן להתחיל החתה הדרגתית במינון עד הפסקה. לרוב הטיפול אמור לפתור את הבעיה. יש מצבים של חזרת התסמינים ואז ההמלצה להמשיך לתקופה ארוכה יותר אפילו מספר שנים

21/06/2023 | 21:25 | מאת: אמנון

שלום, יש מחסור בתרופה אדרונקס למשך כמה חודשים. האם יש תחליף גנרי או לפחות תרופה שעובדת דומה? נתקעתי בלי.

לערי אין תחליף גנרי לאדרונקס. אכן יש מחסור במספר רב של תרופות. ייתכן וזה יחייב שינוי תרופתי

21/06/2023 | 18:55 | מאת: נבו

עקב הפרעת חרדה מטופל בכדורים המעכבים סרוטונין ודופמין (לוסטרל וולבוטרין XR). בבדיקות דם נמצא רמת חומצה פולית בחוסר יחסי (לא מחסור גדול-קצת מתחת לגבול התחתון).רופאת המשפחה רשמה לי כדורי חומצה פולית במינון 5 מ"ג למשך 3 חודשים. הצריכה היומית המומלצת של חומצה פולית היא 400 מק"ג כלומר החומצה הפולית שאני לוקח היא במינון פי עשר ויותר מהמינון המומלץ! אני לוקח כבר חודש מלא את החומצה לצד התרופות הקבועות וממש מרגיש החמרה חזקה בחרדה.קצת קראתי על חומצה פולית והבנתי שהיא משתתפת בתהליכי יצור של סינתזה של סרוטונין ודופמין אותם מתווכים עצביים עליהם עובדות התרופות נוגדות החרדה שאני מקבל. איני יכול שלא לקשר בין נטילת התוסף במינון גבוה מאוד לבין ההחמרה הפיזית והנפשית שאני מרגיש- רעד, קפיצות של שרירים, עצבנות וחרדה. לאחר קריאת דבריי, מהי דעתך המלומדת? אני מניח שכאן הצלחתי להסביר הרבה יותר טוב מאשר בהודעה שנכתבה אחורנית בפורום. ממש מחכה למענה. בכבוד רב ותודה רבה.

שלום נבו. לעיתים משתמשים בתוספת של חומצה פולית כחלק מהתוכנית הטיפולית. אישית אני נעדיף להשתמש בתכשיר זה כשיש רמות נמוכות של הויטמין בגוף ובהתאם לרמתו בדם. אם הרמה שלך תקינה ניתן לשקול הפחתת המינון

21/06/2023 | 15:47 | מאת: דוד

שלום, מדוע OCD מצריך לעיתים טיפול SSRI במינונים יותר גבוהים מאשר הפרעות אחרות? שאלה נוספת: האם כאשר יש הפרעת חרדה כללית מאוד חזקה, גם יש צורך לפעמים להגיע למינונים גבוהים במיוחד? תודה.

המינונים נקבעים על פי התמונה הקלינית. המטרה היא להעלים את התסמינים בין אם מדובר בדיכאון, חרדה כפייתיות. הפרעה כפייתית היא הפרעה עקשנית ולכן מצריכה מינונים גבוהים יחסית

20/06/2023 | 12:43 | מאת: אור

שלום ד"ר במשך 3 שבועות אני נוטלת 50 מג לוסטרל לטיפול ב OCD ודכאון. אני מרגישה קצת הקלה במחשבות הטורדניות אך לא לגמרי זה בעיקר עוזר לי לישון יותר טוב. ולגבי הדכאון - לא עוזר בכלל. אני מרגישה מדוכדכת ושבא לי למות. רע לי. בנוסף , קשה לי להתרכז בעבודה . אני עייפה במשך היום בעיקבות הכדור. הרופא המליץ להעלות מינון ל 100מג שאלתי , 1. אם הכדור לא מועיל לי עבור הדכאון לשם מה להעלות מינון? 2. אם אעלה מינון תופעות הלוואי יחמירו? העייפות תיהיה חזקה יותר? תודה לך,

העלאת המינון היא כדי למגר את החשיבה הכפייתית. הפרעה כפייתית לרוב מצריכה מינונים יותר גבוהים מאלה שמשתמשים בהם לדיכאון.

שלום.לאחר שכמה SSRI לא עזרו לי להפרעת חרדה נכנסתי גם לדיכאון. ניתן לי לוסטרל בשילוב וולבוטרין XR.נראה כי מאז הוספת הוולבוטרין יש שיפור ברווחה הכללית ובתיפקוד הכללי אבל לצד זאת יותר מידי עוררות ואי שקט גופני. האם עקרונית שילוב של סרוקוול במינון נמוך יכול לאזן את האי שקט הזה לצד המשך השימוש בוולבוטרין? מותר לשלב בין שלושת התרופות?

אלעד "עקרונית" ודאי שניתן. צריך לראות מהי התוכנית הטיפולית המלאה על מנת לקבל החלטה על שילוב של תרופה נוספת

18/06/2023 | 19:57 | מאת: אסתי

ביתי מדברת באופן בלתי נשלט יש לה מחשבות חזרתיות וגם יש נטילת ידיים .בעבר היא אובחנה לא נכון מכיון שקיבלה לפונקס במינון 650 מ"ג ו 10 מ"ג אריפליי.ברגע שירדנו מאריפליי היא התחילה לדבר באופן אובססיבי.ולכן הלכנו לפסיכאטר אחר .היא מקבלת עכשיו לפונקס 200 מ"ג ואריפליי 10 מ"ג.האם אפשר להוסיף תרופה אנטי דיכאונית במינון גבוה ואיזה.

שלום אסתי. מתוך התאור קשה לי להבין מהי האבחנה ולמקד את הבעיה ולכן כמובן לא אוכל לתת המלצה. לצורך זה היא זקוקה להערכה פסיכיאטרית מלאה

שלום. למרות שימוש בציפרלקס במינון 20 מ"ג וקלונקס 1.5 מ"ג יש עדיין חרדה חזקה מתמשכת כבר חצי שנה. סבל גיהנום. מה האופציות התרופתיות לטפל בכך? לפני הציפרלקס היה ניסיון עם לוסטרל ללא הצלחה. אדרונקס אינו מתאים לחרדה כיון שהוא בעל השפעה מעוררת על מערכת העצבים?

שלום ארי. ניתן לשלב תרופה ממשפחת התרופות האנטיפסיכוטיות במינונים נמוכים בשל השפעןם המרגיעה. שימוש 1.5 מ"ג קלונקס מעיד על כך שאתה רחוק ממצב של שליטה בתסמיני החרדה

15/06/2023 | 15:30 | מאת: דוד

שלום, האם נטילת סרנדה ביחד עם אדרונקס זה בעצם ממש כמו לקחת תרופה ממשפחת ה SNRI. או שבכל זאת יש הבדל מסוים מבחינת יעילות או השפעה? תודה.

שלום דוד. שאלה מעניינת. על פניו שילוב של שני התכשירים יוצר תרופה עם מנגנון SNRI. אבל לכל תרופה פרופיל תופעות לוואי שונה שכן יש השפעות נוספות לתרופות מעבר להשפעתם הישירה במנגון הRI.

13/06/2023 | 21:55 | מאת: נבו

היי. עקב הפרעת חרדה מתמשכת מטופל קבוע בכדורים הבאים: לוסטרל 100 מ"ג וולבוטרין XR במינון 150 מ"ג קלונקס 1.5 מ"ג בתיפזורת. עקב מחסור בבדיקות הדם בחומצה פולית, רופאת המשפחה רשמה לי כדורים של חומצה פולית 5 מ"ג למשך 3 חודשים. אני לוקח כבר חודש את החומצה פולית בנוסף לטיפול התרופתי בחרדה. אני שם לב בשבועיים האחרונים לתופעה של שינה חזקה (ואיכותית) בלילה לצד כאב ראש. האם ניתן לקשר זאת לנטילת החומצה הפולית? שאם אדם שלא לוקח תרופות בכלל לא היה מושפע כך אז בגלל שאני לוקח את החומצה פולית בנוסף למגוון התרופות נוגדות החרדה המשפיעות בשלל דרכים על מערכת העצבים לכן זה גורם אצלי לעייפות וכאבי ראש בגלל השילוב? החומצה הפולית ידועה שמסייעת לייצור מתווכים עצביים כמו סרוטונין ודופמין- אותם מתווכים עצבים אותם מעכבים הלוסטרל והוולבוטרין. יש בכך סכנה לעודף סרוטונין/דופמין או היתכנות להפרעה בפעילות התרופות? תודה רבה לתשובתך :-)

שלום נבו. איני רואה קשר בין נטילת החומצה הפולית לבין עייפות וכאבי הראש. בהחלט ייתכן ששילוב התרופות עלול לגרום לעייפות

היי.אני לוקח ציפרלקס 20 מג כבר חצי שנה לטיפול בהפרעת חרדה כרונית. זה לא עוזר. שמעתי על אופציה לחיזוק באמצעות תרופה נוגדת פסיכוזה במינון נמוך.תוך כמה זמן אפשר להרגיש את השפעת כדור החיזוק על הפרעת חרדה?

בד"כ בתוך שבועיים

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 34