קיים מצב בו מטופל לא מגיב לשום טיפול תרופתי?

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

30/05/2016 | 18:27 | מאת: dandi

ד"ר קודש שלום, משנות ניסיונך היו קיימים אצלך מטופלים שלא הגיבו בשום מצב לתרופות(מתכוון לדיכאון בעיקר), גם עם שילובי תרופות או הוספה של מייצבי רוח/אנטי פסיכוטי, באיזה מצב זה קורה אם אכן הוא קיים בכלל?והאם הוא קיים בכלל, מוכן לשמוע פירוט ממך, יעזור לי מאוד,שבוע טוב

כעיקרון דיכאון עמיד קיים ויכול להוות סדר גולדל של 20-30 אחוז מהחולים בדיכאון. מגוון התכשירים התרופתיים בנוסף לניזעי חשמל או טיפול מגנטי, נותנים היום מענה לחולים הסובלים מדיכאון עמיד. אין ספק שמדובר באתגר מורכב אך ברוב המקרים יימצא לבסוף מענה

מנהל פורום דיכאון וכאב