כאבים

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

01/02/2010 | 11:24 | מאת: ציפי

שלום ד"ר, בתי אובחנה לפני זמן מה עם דיכאון, עד כה הומלץ לה על טיפול פסיכולוגי בלבד אך אחרי שהתחילה לחוש כאבי ראש הומלץ שתקבל גם תרופה -ויפאקס XR. אני מעוניינת לדעת תוך כמה זמן צפויה לחוש טוב יותר וממה בעצם נובעים הכאבים האלו?

ציפי שלום. דיכאון לרוב מלווה בתסמינים גופניים. למעשה הרבה פעמים תסמינים אלה מביאים לדחיית הטיפול כיוון שהם ממקדים את תשומת לב הרופאים ומוליכים לעיתים לבירור ולטיפול נוגד כאבים שלרוב לא מעלה דבר. באנשים הסובלים מדיכאון יש שינוי ממשי בסף הכאב ולכן גירויים חסרי חשיבות שבדרך כלל אנחנו לא חשים בהם נחווים ככאב. ויאפקס כמו רוב התכשירים נוגדי דיכאון מתחילה להשפיע בתוך 4-8 שבועות, יחד עם זאת רבים הדיווחים על השפעה משמעותית כבר כעבור שבועיים. חשוב לזכור המטרה, העלמת כל התסמינים גם במחיר של העלאת המינון בהתיעצות הרופא

01/11/2013 | 12:10 | מאת: josey

אני בן 60 וסופל ממצבי רוח ומתח קבוע השימוש בויפקס עוזר לי להרגע אבל יש צלו השלכות על הגמירה בסקס (מעכב שפיכה)ברצוני לדעת עם יש תרופה דומה עם הפקט דומה?

מנהל פורום דיכאון וכאב