מרשם לריטלין

דיון מתוך פורום  ריטלין (Ritalin) - תמיכה

11/11/2011 | 12:39 | מאת: רויטלי

הי, משהו מכיר רופא משפחה או נוירולוג של מכבי שמוכן לתת מרשם לריטלין? הנוירולוג של הקופה שלח לפסיכיאטר והתורים מטורפים... למה הם עושים עניין? תודה

11/11/2011 | 15:55 | מאת: אהובה

רויטלי, רופאים הם לא פקידים שמוכנים או לא מוכנים לתת מרשם לריטלין או לכל תרופה אחרת. לא משנה אם רופא משפחה או נוירולוג,,, רופא ממליץ על טיפול בתרופה על פי שיקולים מקצועיים בלבד. ואם הנוירולוג שלח לפסיכיאטר, אז כנראה שמדובר במקרה כזה , שהסמכות לתת ריטלין היא בידי פסיכיאטר ולא בידי נוירולוג. כך לפי הבנתי (אני לא רופאה..) שבת שלום

12/11/2011 | 01:47 | מאת: מתמצא

שלום רויטלי, השאלה איננה טכנית - מתן מרשם לריטלין. נוירולוג, פסיכיאטר ורופא משפחה שעבר הכשרה בתחום הפרעות הקשב והריכוז הם כתובת מקובלת לעיסוק בנושא זה וגם לתת מרשם לריטלין שיהיה קביל במערכת. לכן ניתן להתרשם שהיתה לנוירולוג מחשבה או היסוס שבגללם בחר להפנות לפסיכיאטר כדי להעריך אפשרות שחלק מהתלונות מקורן לא רק בהפרעות קשב וריכוז אלא בבעיות אחרות מבתחום התמחותו של הפסיכיאטר. אחרי שתוגדר הבעיה הרפואית - ייבחר גם הטיפול המתאים ואופן המעקב הנדרש. במצבים כאלה, בהם נדרשת אבחנה ראשונית, אסור להיחפז ולחפש קיצורי-דרך. סיכוי לא מבוטל שתמצאו מישהו שיסכים לתת לכם מרשם לריטלין אבל לא בטוח אם יעשה לכם בכך שירות טוב. אם כבר נעשה מאמץ כדאי לחתור לראות רופא פסיכיאטר אליו הופניתם בהקדם.