דלקת מפרקים פסוריאטית

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

08/11/2016 | 22:25 | מאת: נועה

היי, אובחנתי לפני מס' שבועות בדלקת מפרקים פסוריאטית אצל ראומטולוג (אין לי פסוריאזיס כמחלת עור), ברקע אם וסב חולי פסוריאזיס. הופנתי לראומטלוג בהמשך לכאבי צוואר, ברכיים וכפות ידים ורגלים,כאב חזק ונוקשות בוקר יומית מעל שעה מלווה בנפיחות וחום מקומי ( שמגיעים לסירוגין) מתבטא בעיקר בכפות ידים ורגלים, ברכים מרפקיםכאבים מגיעים בבוקר או אחרי מנוחה ממושכת ולא בפעילות הגיע למצב שפעולות בסיסיות קשות והכאב בלתי נסבל.עברתי מס חודשים אצל אורטופד ונירולוג ששללו בעיה נירולוגית/ אורטופדית.הסיפור. מתמשך קרוב לחצי שנה טיפול בפרדינזון ומטטרוטוקסט. Ana שלילי rf שלילי Crp0.10 במשך תקופה ממושכת הרופא בדק פיזית. ידים רגלים ציפורנים וצוואר ולא ציין בפני אם יש לי ממצאי פסוריאזיס. שאלתי האם הדלקת מחייבת נגעים בעור? ע"פ בדכ מאובחנת דלקת מסוג זה ? והאם בכיקר על סמך העניין הגנטי/ משפחתי כולל תחקיר המטופל? תודה

שלום האבחנה של דלקת מפרקים פסוריאטית אינה מחייבת מעורבות עור של המטופל. בהחלט תתכן דלקת כשברקע רק פסוריאזיס אצל קרובי משפחה. פעמים רבות מדדי הדלקת תקינים לגמרי על אף מחלה סוערת. האבחנה היא על סמך בדיקה ותשאול. ישנם טיפולים יעילים כיום מעבר למטוטרוקסט ופרדניזון בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים