סקלרודרמה והריון... סיכונים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

02/11/2016 | 15:36 | מאת: עדי

שלום, אני בת 36 ולפני כשנתיים אובחנתי עם בקלרודרמה רב מערכתית. אני מטופלת כיום בפלקווניל ואקטמרה והשיפור מדהים. נכון לעכשיו ההתפרצות נרגעה ויש רגיעה והטבה משמעותית במצב. מה הסיכונים בכניסה להריון? האם באופן כללי זה אפשרי? הראומטולוג שלי אמר שמבחינתו עכשיו אפשר לחשוב לכיוון, אבל אמר לי להתייעץ עם רופאת נשים...

שלום הסיכון בהריון כאשר המחלה נמצאת ברגיעה נמוך יחסית. יש כמובן לנהל את ההריון במסגרת סיכון גבוה בשיתוף של הראומטולוג והגניקולוג.

מנהל פורום דלקות מפרקים