עזרה, כיוון

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

01/11/2016 | 19:39 | מאת: גדי

שלום אני מאובחן עם דלקת מפרקים בעמוד השדרה שהיא כלל הנראה פסוריאטית, בגלל העובדה שיש לי גם פסוריאזיס על העור. הכאבים בגב ובמפרקים קיימים כבר שנתיים, ואני מאובחן בערך שנה פלוס מינוס. מספר ראומטולוגים קבע כי אין ספק שמדובר בדלקת מפרקים. בחצי שנה האחרונה יש לי כאבי בטן וכל מיני עניינים עם מערכת העיכול וגם ASCA IGG טיפה גבוה, אז נשלחתי לייעוץ גסטרואנטרולוג שהמליץ על קולונוסקופיה לשלילת/אבחון מחלת מעי דלקתית. הראומטולוגים טוענים שהם לא מוכנים לתת לי טיפול לדלקת מפרקים בלי שאעבור את הקולונוסקופיה (כנראה בגלל העובדה שקיים סיכוי קטן שאולי המחלה הראשית היא מחלת מעי דלקתית והכאבי מפרקים הם משניים), אבל המצב שלי מידרדר כל הזמן וקשה לי להתלבש מרוב כאבים במפרקים ובגב- ככה שאני בטוח שאין מצב שיש לי סתם "כאבי מפרקים", אלא אני בטוח שמדובר בדלקת מפרקים בפני עצמה. אני מבין את החשיבות של הקולונוסקופיה, היא חשובה בפני עצמה בפן הגסטרואנטרולוגי, אבל זה הגיוני לא לתת לי טיפול לדלקת מפרקים אם אני לא אעשה קולונוסקופיה??? תודה........

שלום קיים הגיון מסוים מבחינה זו שמתן תרופות ביולוגיות מסויימות יעילות יותר מאחרות מבחינת המעי כך שזה יעזור לכוון את הטיפול וכן שהטיפול עשוי לשבש את תוצאות הקולונוסקופיה. מכל מקום יש רווח בביצוע הקולונוסקופיה.

מנהל פורום דלקות מפרקים