דלקת חוליות מקשחת, התלקחות

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

15/10/2016 | 18:07 | מאת: צעיר

שלום דוקטור אני בן 20, מאובחן עם דלקת חוליות מקשחת(סקרואיליטיס בהדמיה וhla b27) עד כה הייתי מטופל באיבופן 600 פעם אחת ביום במשך חמישה חודשים. תחילה האיבופן עזר נורא והקשיחות ירדה דרסטית והכאבים פחתו, ולאט לאט(לקח כמה חודשים) ההשפעות הנוראיות שלו על הבטן עברו.(היה גורם לצרבות שלשולים ונפיחות של סרעפת) אני לוקח בנוסף אומפרדקס. בגלל BASDI מהראומוטולוג שמעיד על מחלה פעילה(4.5) הוחלט להעביר אותי לארקוקסיה שנכשלה ואתופן שהפחית את הכאבים ל0, אבל גרם להתקלחות נוראית בבטן שלי(בחילות, שלשוליים, חוסר תאבון) כאבי ראש, וסינוסיטיס לכן הפסקתי לקחת אותו ונשארתי כרגע בלי כלום, רק איבופן. אני נמצא בבירורים לשלילת מחלת קרוהן בנוסף לדלקת פרקים בגלל תלונות שמחשידות בבטן על איבופן לא היו לי בעיות בבטן, והכאבי פרקים היו חלשים, הקשיחות הייתה גם יחסית קצרה(שעה וחצי בערך בבוקר.) לכן אני מעריך שאיבופן 600 יחד עם טומפרדקס עזר גם לדלקת במעי, ושינוי הNSAID גרם להתלקחות בבטן.. האם זה נשמע הגיוני? בכל מקרה, מה אתה ממליץ החל מעכשיו? האם יש עוד NSAIDS שניתן לנסות? האם צריך לשדרג לטיפול ביולוגי? מאוד מודה לך

15/10/2016 | 21:01 | מאת: צעיר

היי בנוסף לתגובה הפותחת אשמח לדעת: האם לדעתץ אפשר לעלות את המינון של האיבופן ל600 עד אשר אתחיל את הטיפול המתאים ואפגש עם הראומוטולוג? נראה כי איבופן גם פותר לי את כאבי הבטן(בעיקר דקירות בבטן התחתונה ואי נוחות בבטן העליונה) איבופן 600 מספיק לי רק לכמה שעות עד שפג כוחו

מנהל פורום דלקות מפרקים