האם זה אולי לא דלקת מפרקים?

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

09/09/2016 | 14:28 | מאת: אלמוג

שלום, אני בחור צעיר שסובל כבר שנתיים מכאבים בגב באזור החוליות האמצעיות, ברכיים, עצמות הבריח, עצם החזה, ובהמשך הופיעו גם כאבי צוואר ואגן/גב תחתון. בנוסף יש לי גם פסוריאזיס שהופיע בערך במקביל (קצת לפני כל הכאבים במפרקים ובעצמות). HLA B27 שלילי, מדדי דלקת CRP וESR מוגברים לעיתים, ולעיתים תקינים. MRI עשו לי כשהתחיל לכאוב לי בגב, זאת אומרת לפני שנתיים, והוא לא הראה דלקת במפרקי האגן או במפרקי החוליות בעמוד שדרה. קראתי במקרה באינטרנט - על דלקת בעצם שיכולה להופיע בעקבות זיהום ושהתסמינים שלה אצל מבוגרים באים לידי ביטוי בכאבי גב כרוניים ובהופעה של פסוריאזיס, ובכאבים בעצם (למשל כואב לי בעצמות הבריח ובעצם החזה- שהבנתי שזה לא ממש שכיח בספונדילוארתרופתיות). עוד קראתי כי לעיתים הדלקת בעצם אוסטיאומייליטיס יכולה להופיע גם מחלת חום כלשהי. קיבלתי אבחנות שונות- חלק אמרו שמדובר בפיברומיאלגיה בגלל שבMRI לא מצאו דלקת, חלק אמרו שמדובר בספונדילוארתרופתיה בשילוב פסוריאזיס. אני כבר לא יודע למי להקשיב ואיזה אבחנה היא הנכונה, ועכשיו כשקראתי על האוסטיאומייליטיס הזה אני בכלל חושד שאולי מדובר בזה? הכאבים שלי בבוקר מאוד מוגברים, כשאני מתחיל את הבוקר מאוד כואב בגב בעצמות הבריח בברכיים, אחרי כמה זמן נרגעים קצת, ובאופן כללי רוב הכאב ההכי משמעותי הוא בעצמות הבריח, עצם החזה וחוליות עמוד השדרה. בעבר נתנו לי ארקוקסיה שלא ממש עזר לתקופה של 10 ימים. למעשה אני בלי אבחנה ברורה לחלוטין כבר שנתיים, ללא טיפול כמובן בהיעדר אבחנה ברורה, הרושם שלי היה שכנראה מדובר בדלקת מפרקים פסוריאטית שפגעה בעמוד שדרה אבל מה דעתך על ה"אוסטיאומייליטיס" הזה?

שלום כאבים באתרים שאתה מציין בהחלט יכולים להתלוות לפסוריאזיס ויש קושי לעיתים למצוא מקבילה בהדמייה. פנה לראומטולוג. קרוב ולדאי שיוכל לעזור לך.

מנהל פורום דלקות מפרקים