ספונדילוארתרופתיה וכאבים אחרים במפרקים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

26/08/2016 | 00:55 | מאת: קובי

שלום אובחנתי כחולה ב"ספונדילוארתרופתיה פסוריאטית" יש לי כמובן כאבים בגב אבל בחודשים האחרונים הכאבים ההכי משמעותיים שלי הם באזור של העצם שנמצאת בחזה , זאת שהשם הלועזי שלה הוא sternum . רציתי לשאול אם טיפול שהוא לא כל כך מיועד לספונדילוארתרופתיה כמו למשל סלאזופירין יכול להועיל לכאבים החזקים בעצם החזה ובמפרקים אחרים שבהם נאמר לי שיש לי "Enthesitis" בברכיים במרפקים בכתפיים. ועוד שאלה שמעתי שיש תרופה חדשה שהשם שלה אוטזלה , הבנתי שהיא גם לא ממש מיועדת לפגיעה בגב , אבל השאלה שלי האם היא יכולה לעזור בכאבים חזקים בעצם החזה ובמפרקים שיש בהם Enthesitis? אני מודה לך על הקדשת הזמן שלך בפורום.

שלום סלזופירין יכולה להועיל לכאב בברכיים מרפקים קרסוליים. לא מועילה לכאב בגב ובסטרנום. לגבי ה OTEZLA אין מידע אמין לגבי היעילות בגב ובסטרנום. יכולה להועיל בכאבים במפרקים האחרים ובאנטזיטיס.

מנהל פורום דלקות מפרקים