שאלה לגבי מינונים של תרופה מתוטרקסאט

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

15/08/2016 | 17:15 | מאת: מנשה

אני בן 69, סובל מדלקות מפרקים. בחודש האחרון אני מקבל תרופה בשם מתוטרקסאט 2.5 מג, פעם בשבוע 4 כדורים ואכן אני חש הקלה בכאבים עד למצב שבו אני מתפקד אומנם עם כאבים אבל מספק. שמעתי שהתרופה הזו מאוד לא טובה למערכות הגוף ולכן צריך מעקבים. הרופא שלי רוצה להעלות את המינון בצורה הדרגתית, ל 5 כדורים ביום אחד בשבוע במשך חודש,7 וחצי למשך שבועיים ו 12 וחצי למשך חודש. אני לא מבין למה צריך להעלות את המינון של התרופה כאשר מבחינתי השלב הזה של הכאבים לחלוטין נסבל? התשובה של הרופא שלי היתה כי ככה צריך. מישהו יכול להסביר לי מדוע צריך להעלות את המינון לתרופה שכל כך לא בריאה למרות שמבחינת איכות החיים שלי כרגע זה מספק?

שלום המטרה בטיפול בדלקת מפרקים היא להפחית את הכאב ככל האפשר ולהפחית את הדלקת כך שימנע הנזק למפרקים. המטרה צריכה להקבע באופן משותף ומוסכם בין הרופא והחולה. לדוגמא אם אתה אומר שעדיין כואב לך קצת , עבור הרופא זה אומר שהדלקת עדיין פעילה ומתוך כוונה להפחית אותה הוא מוסיף טיפול. אם תסביר לרופא שאתה מרוצה מהצב קרוב לודאי שהוא לא ירצה להעלות את מינון התרופה. דבר שוב עם הרופא והגיעו להסכמה על הדרך .

מנהל פורום דלקות מפרקים