סיוגרן

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

14/08/2016 | 16:57 | מאת: לבנת

שלום לפני 4 חודשים נטלתי מינוצקלין והייתה לי אריתמה מולטיפורמה בגלל זה ומאז יש לי יובש בעיניים ובפה (בדקתי את זה גם אצל רופאים). האם ידוע על קשר בין מינוציקלין לתסמונת? כמו כן אני סובלת מנשירת שיער משמעותית. הבנתי שהרבה פעמים סיוגרן גורם לנשירה. האם ידוע מה התהליך שגורם לנשירה? תודה

שלום לא מקובל שזו תופעת לוואי של מינוצין אם כי זו תרופה עם שלל תופעות לוואי אוטאימוניות. .אין בדיקה ששוללת סיוגרן. ישנן בדיקות מעבדה ( נוגדנים) התומכים בכך. לפעמים אם השאלה היא קריטית מבצעים ביופסיה של בלוטת רוק קטנה לצורך האבחנה.ליובש בפה יש מגוון רב מאד של סיבות שרובן אינו אוטואימוני

מנהל פורום דלקות מפרקים