מחלה ראומטית

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

13/08/2016 | 21:21 | מאת: מני

שלום כאשר קיימת אבחנה רפואית של ספונדילוארתרופתיה שמלווה מחלת קרוהן - האם הכוונה היא שמחלת הקרוהן היא המחלה הראשית שאותה מלווה גם ספונדילוארתרופתיה, או שלהיפך? ואם מחלת קרוהן היא המחלה הראשית- האם מטפלים רק בה, בתרופות המיועדות לטיפול בקרוהן , או שיש צורך לטפל בשתי המחלות- כלומר בקרוהן לחוד ובדלקת מפרקים ספונדילוארתרופתיה לחוד? תודה

שלום השאלה שלך מורכבת. אם להיות פשטניים במקצת הטענה היא שמוקדהבעייה היא המעי. מצד שני ידוע על חולי קרהן שמבחחינת המעי מרגישים יחסית טוב אבל מעורבות המפרקים או עמוד השדרה שלהם קשה. בסופו של דבר העיניין הוא אידנבידואלי . חלק מהתרופות לקררוהן עובדות גם על המפרקים וחלקם לא ולהיפך.

מנהל פורום דלקות מפרקים