שאלה לגבי תרופה חדשה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

31/05/2016 | 12:49 | מאת: איציק

שלום, מספר רופאים אמרו לי כי יש תרופה חדשה בשוק בשם אוטזלה אפרמילסט ושייתכן כי היא תעזור לבעייתי- (דלקת מפרקים פסוריאטית ופסוריאזיס) הדאגה שלי היא שהיא חדשה, ושייתווספו תופעות לוואי בעתיד שכרגע לא ידוע עליהם. השאלה שלי היא- כשהתרופות הביולוגית הANTI TNF ALPHA יצאו לשוק, כמה זמן עבר מרגע שיווקן עד שידעו שהן עלולות לגרום לתופעות לוואי כמו סרטן התפתחות מחלות אוטואימוניות וזיהומים שונים? אני מכיר את המשפט "יש לשקול נזק מול תועלת" אך בכל זאת אני חוקר את הנושא כי מדובר בגוף שלי, ואני מאמין שאני צריך לבדוק לעומק את העניין. תודה.

שלום יש היום מעקב של כ 5 שנים אחר OTEZLA. רוב תופעות הלוואי של התרופות הביולוגיות התגלו זמן קצר יחסית לאחר צאתן לשוק. באופן כללי - מגלים תופעות לוואי של תרופות גם שנים רבות לאחר צאתן לשוק.

מנהל פורום דלקות מפרקים