שאלה לגבי חוסר דם ולקיחת ברזל

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

21/05/2016 | 13:11 | מאת: בר

שלום, אני בן 22 מאובחן עם פסוריאזיס ודלקת חוליות מקשחת. יש לי חוסר דם (פריטין נמוך ) ורופא המשפחה וגם המטולוג המליצו לי לקחת תוסף תזונה של ברזל. התחלתי לקחת פריפול וקראתי באינטרנט שלקחת ברזל זה לא בריא ויכול לגרום להגברת חיידקים במערכת העיכול ובעקבות כך להחליש את המערכת החיסונית, ושזה בכלל באופן כללי לא בריא לקחת ברזל. 1. האם זה נכון? 2. נאמר לי שבגלל הדלקת מפרקים קיים החוסר ברזל. למה הדלקת מפרקים גורמת לחוסר ברזל? תודה.

שלום משהו לא לגמרי מסתדר. אם הפריטין נמוך אכן זה מעיד על חוסר ברזל. במקרה כזה אצל גבר הדבר מחייב בדיקה לגבי הסיבה. דלקת מפרקים אינה גורמת בעצמה לחסר ברזל.

מנהל פורום דלקות מפרקים