חולה חדש ב- AS . . . . .

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

05/05/2016 | 21:06 | מאת: אילן

שלום רב לאחר כאבים באגן ובגב התחתון ובדיקת MRI התברר שאני חולה ב -AS. עבודתי מצריכה ממני מאמצים פיזיים לא מבוטלים לעיתים, כמו כן מידי פעם אני נאלץ להרים דברים כבדים יחסית, אני גם עומד ממושכות במסגרת התפקיד, כמובן שאני לוקח תרופות נגד כאבים, בעיקר נקסין. שאלתי היא , האם הפעילות שציינתי במסגרת העבודה שלי יכולה לגרום להחמרת מצבי ולגרום לי נזק מצטבר בעתיד,ואם בעקבות כך עלי לשקול אם שווה לי להמשיך לעבוד בעבודה הנוכחית.

שלום אין על כך תשובה ברורה ממחקרים מסודרים. זה תלוי תאורטית במספר דברים 1. האם מחלתך התחלתית או מתקדמת. 2. האם ישנם חיבורים גרמיים ( עצם ) בין החוליות שלך 3. האם אתה סובל מאוסטיאופורוזיס 4. האם יש נזק נוירולוגי קודם. כלל אצבע פשוט הוא- לא לעשות מה שמכאיב. זה בדרך כלל מתווה את הדרך הנכונה. כדאי להיועץ בראומטולוג המטפל.

08/05/2016 | 10:01 | מאת: אילן

23/05/2016 | 19:43 | מאת: אילן

אילן שלום, אינני רופא אבל עברתי מצב דומה לשלך, גם אני ניסיתי לדחות כאבי מפרקים ע''י מרשם מראומטולוג לנקסין, זה מחייב מעקב וברור מעמיק,לא ממליץ לך להישען רק על נקסין מבלי לברר את מהות הבעיה.

מנהל פורום דלקות מפרקים