שאלה לגבי תרופה חדשה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

13/04/2016 | 21:02 | מאת: Shay

שלום, האם התרופה החדשה אוטזלה שמכילה APREMILAST מדכאת את מערכת החיסון? מקריאה בויקיפדיה כתוב שהיא מולקולה קטנה שחוסמת PDE4, ועל ידי כך, זה מגדיל את שלבי הcAMP, ובין היתר היא גם חוסמת TNF ALPHA. כל הדברים האלה קשורים למערכת החיסונית, ומצד שני בכתבה שקראתי טענו שהיא אינה מדכאת את מערכת החיסון. האם יש תשובה ברורה לגבי האם היא מדכאת/פוגעת במערכת החיסונית? שאלה שניה- קראתי שעשו איתה מחקרים לגבי יעילותה בANKYLOSING SPONDYLITIS ובמסקנות המחקר טענו שהיא עשויה לעזור למחלה אקיסיאלית אך צריך מחקר גדול יותר בשביל להעריך באופן נכון יותר את יעילותה- האם יש חדש בקשר לזה כיום? כמו כן צויין שהתרופה עוזרת במיוחד למי שנמצא ב"EARLY STAGE" של אנקילוזינג ספונדיליטיס, אם אני חולה בזה עוד מעט שנתיים אני נחשב שלב מוקדם? תודה.

שלום התרופה אינה מעלה את שיעור הזיהומים. אין מידע אמין על התרופה ב ANKYLOSING SPONDYLITIS. בשלב זה אינה מאושרת לשימוש בהתוויה זו.

מנהל פורום דלקות מפרקים