אצבעות ידיים נפוחות וכואבות

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

04/02/2016 | 22:52 | מאת: רויטל

שלןם אני בת 47 ויש לי נפיחות באצבעות הידיים כולל כאבים .מטופלת אצל רופא ראומטולוג . בתקופה האחרונה חלה החמרה עד כדי עיוות.קיבלתי המלצה לניקןר כולל לקיחת כדור פלאקוניל אחד ביום למשך 3 חודשים שאלתי האם הזריקה לא מסוכנת ?הכדור והשלכותין? האם יש דרך להחזיר את האצבעות למצבן הקודם.תודה.

שלום לא ציינת היכן הניקור. בדרך כלל לא מנקרים מפרקי אצבעות. ניתן לנקר ברכיים, קרסוליים, שורשי כפות ידיים, מרפקים- כל זאת ללא חשש ממשי. הפעולה בטוחה ומועילה בדרך כלל להקלה על דלקת פעילה. עיוות במפרק הוא הפיך במידה והוא נגרם מצבירת נוזלים. נזק בעצם או בסחוס לא ניתן כיום לתקן תרופתית. המשיכי להיות במעקב סדיר . בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים