תסמונת סיוגורן

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

14/01/2016 | 18:27 | מאת: אורנה

מזה שלוש שנים סובלת מיובש קשה בפה ובעיניים. לאחר בדיקות רבות וכן ביופסיה בלוטות רוק הממצאים היו כי יש לי תסמונת סיוגורן. בנוסף סובלת מכאבים חזקים במפרקי האצבעות בידיים. רופא פה ולסת מבלינסון המליץ לי להתחיל לקחת תרופה בשם סלגן ואמר לי לקחת עד 3 כדורים ביום ואילו הרוקח אמר לי לקחת רק אחד. בינתיים חמישה ימים אני לוקחת כדור אחד בערב ואין שום שינוי. מה המינון המותר ואחרי כמה זמן זה מתחיל להשפיע. לפני הסלגן לקחתי פלקווניל וזה עזר לי לכאבים אך עכשיו אני לא יודעת אם אפשר לקחת גם פלקווניל וגם סלגן. והאם זה לא מזיק לכבד?

שלום 1. ניתן לקחת פלקניל וסלגן ביחד 2. ניתן להעלות בהדרגה את הסלגן מכדור אחד עד 3 ביום. ההשפעה צריכה להיות תוך מספר שעות אם אכן יש תועלת

מנהל פורום דלקות מפרקים