התנפחות מפרקי אצבעות לבן 15

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

13/01/2016 | 09:58 | מאת: ימימה

שלום, לבני בן-15 , ילד בריא בד"כ, התנפחו השבוע 2 פרקי אצבעות (האמצעי והעליון). כפות ידיו היו קרות ואדומות. מדובר באצבע ובאמה ביד שמאל והוא התקשה לכופפם. רוצה לציין שהיה מקרה זהה בחורף שעבר. היינו אצל רופאה מומחית שלא הגיעה למסקנה חד משמעית. האפיזודה נעלמה כעבור מספר ימים ולא שבה עד עתה. רוצה לשאול האם יש מקום לדאגה ומה עליי לעשות בעניין. בתודה מראש על מידע.

שלום כמובן שללא בדיקה בזמן התופעה לא ניתן לבצע אבחנה. רצוי לצלם את הממצא בבטלפון בזמן שהוא מתרחש כדי לחלוק עם רופאים אחרים. ישנה תופעה של אורטיקריה ( תופעה עורית אלרגית) כתוצאה מקור שלעיתים יכולה לבלבל עם דלקת מפרקים מכיון שהנפיחות מתרחשת בעור שמעל המפרקים.

מנהל פורום דלקות מפרקים