לחוצה מאוד

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

02/01/2016 | 07:50 | מאת: אירה

שלום רב, בת 32 ברקע הפרעות חרדה קשות כבר 8 שנים מטופלת בויפאקס ואלפרוקס. מעשנת. לאחר הצטטנות הופיע דם בליחה לאחר שיעול. בוצע צילום תקין. לא נרגעתי ועשיתי סי טי. בסיטי הכל תקין חוץ הסננות דו צדדיות באונות התחתונות בצפיפות זכוכית מט המתאים לתהליך אחרי דלקת אטיפית.רופא ריאות לא ראה סיבה לדאגה וביקש לעשות צילום בעוד שלושה חודשים. מאוד נלצחתי מזה ועברתי תקופה מלאה בחרדות קשות. לפני כשבועיים התחילו כאבים בשריר של הכתף עם קושי בהרמת היד. לאחר כמה ימים כאבים בפרקים ועצמות מפושטים. כפות ידיים ורגליים יריכיים כתפיים ברכיים ללא התנפחות אודם או חום. בבדיקה אצל ראומטולוג, לא ראה משהו חריג בפרקים. נתן סידרה של בדיקות כמו ana c4 c3 וכו'. אמר שכנראה מדובר בפיברומיאלגיה. יש לי עייפות תמידית ובעיות שינה, מתעוררת המון פעמים בלילה. כאבי ראש וצוואר. עכשיו פשוט מרגישה כאב בכל הגוף, לפעמים עמום ומציק, לפעמים דוקר ומעט שורף. דיכאון חרדה לא מפסיקה לבכות. לפי הרופא ריאות אין קשר בין תוצאות של הסי טי לבין הכאבים, אותו דבר גם אמר ראומטולוג. אך ציין כי הלחץ שחוויתי עקב הממצאים בסי טי היה יכול לשמש כטריגר להופעת פיברומיאלגיה. כמובן שאשלים את הבדיקות דם שקיבלתי, אך רציתי לדעת האם פיברומיאלגיה יכולה לבוא לידי ביטוי בכאבי מפרקים? מתוך 18 נקודות טריגר הרופא מצא 12. חוץ מזה הרגליים ממש כואבות לי אחרי הליכה ממושכת. מרגישה לפעמים הרגשה דמוי שפעת לכמה שעות ביום. האם יש לחשוש מלופוס? תודה רבה

שלום פיברומיאלגיה יכולה להטריד אך אינה מסוכנת. נשמע שאת במעקב מסודר של הראומטולוג ורופא הריאות ושהם משתפים פעולה בינים. המשך המעקב הסדיר הוא זה שצריך להעניק לך שקט נפשי.

מנהל פורום דלקות מפרקים