סלאזופירין

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

31/12/2015 | 23:20 | מאת: ירון

שלום, סלזופירין נחשבת לבטוחה מבחינת תופעות לוואי? הוצע לי סלזופירין אבל קראתי את העלון ואני חושש מלהתחיל ליטול אותה. הבנתי שהיא משפיעה קצת על מערכת החיסון. באיזה צורה היא משפיעה על מערכת החיסון? והאם היא מדכאת את מערכת החיסון? היא מדכאת בצורה כזאת שעלולות להתפתח מחלות אוטואימוניות וסרטן כתוצאה מהדיכוי? תודה.

לסלזופירין מספר תופעות לוואי פוטנציאליות. התופעה הנפוצה ביותר היא כאב בטן/שלשול והתופעה הבעייתית ביותר היא הפרעה בתפקודי כבד פריחה וירידה בספירת הדם הלבנה. על כן אנו ממליצים עם תחילת הטיפול לבדןק כל שבוע עד שבועיים את תפקודי הכבד וספירת הדם ולהיות עירנים לפריחה. במידה ומופיעה אחת מהתופעות הנ"ל מפסיקים את התרופה.

מנהל פורום דלקות מפרקים