דלקת מפרקים בעמוד השדרה ובאגן

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

24/11/2015 | 19:48 | מאת: איציק

שלום, אני בן 21. כבר שנה ומספר חודשים אני סובל מכאבים בחוליות עמוד השדרה. ברקע יש לי פסוריאזיס שהתגלה בערך באותו זמן שהתחילו הכאבים. עם הזמן הכאבים התווספו גם באגן, בצוואר, בברכיים, כתפיים, עצמות הבריח, עצם החזה ומפרקי היריכיים. הכאבים משמעותיים יותר בבוקר, אך גם במשך היום. אחרי פעילות גופנית מתונה קצת מוקלים. נשלחתי לMRI של האגן ועמוד שדרה מותני וגבי שבו לא נמצאה דלקת. מדדי הדלקת לאורך התקופה האחרונה מוגברים כשההכי גבוה מביניהם היה לאחרונה CRP 21, וESR 64 ובשתי בדיקות הדם האחרונות הם ירדו והיו בנורמה. במשך כל התקופה הזאת הדעות בין הראומטולוגים היו חלוקות והרוב טענו כי מדובר בפיברומיאלגיה על אף שלא הסכמתי עם זה, ואני חושב שמדובר בA.S נשלחתי על ידי הראומטולוג לאולטרא-סאונד של חלק מהמפרקים שכואבים במטרה לחפש דלקת בגיד או באנטזיס. אלו הן התוצאות של האולטרא-סאונד במפרקי הכתף והמפרקים הסטרנו-קלביקולריים: כתפיים: לא נצפה נוזל חריג במפרקים ובבורסות הסובאקרומיודלטואידית. אין עדות לקרע במסובבי הכתף. מודגמים שינויים באזור המאחז של הגיד הסופרא ספנינטוס (הסתיידויות זעירות) היכול להעיד על אנטזופטיה קלה. גיד הביצפס הודגם תקין והמשכי, לא הודגם נוזל חריג סביבו. ה- ACJ הודגם תקין. קורטקס ראש ההומרוס נצפה תקין. מפרקים סטרנו-קלביקולריים: מודגם עיבוי סינוביאלי קל (דרגה 1) ללא עדות לזרימת דם מוגברת (דרגה 0) במפרק הימני. מפרק השאמלי במראה תקין. סיכום: שינויים אנטזיטיים קלים בגידי הסופראספינטוס דו''צ. עיבוי סינוביאלי במפרק הסטרנו-קליביקולרי ימני. שאלותיי הן: א. האם אפשר להגיד עכשיו שבאופן וודאי הכאבים שלי נובעים מדלקת מסויימת מקבוצת הספונדילוארתרופתיות? ב. מהו הטיפול המיטבי המומלץ במצב כזה? (לא ממשפחת הNSAID- כי בזמנו ניסיתי אותם תקופה ולא הייתה הטבה). ג. מה הצעד הבא בהתייחסות למצבי? תודה.

שלום אתה מציג מקרה לא פשוט שדנו בו כבר מספר ראומטולוגים. יהיה זה יומרני לפתור את הבעייה ללא בדיקה שלך ועיון ישיר בתוצאות. ממליץ לך לדבוק ברופא שאתה סומך עליו שילווה אותך.

מנהל פורום דלקות מפרקים