דלקת מסוידת של גידי הכתף

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

10/11/2015 | 16:49 | מאת: אסי

היי, אשתי נפלה בהחלקה על הקרח ומזה שבועיים סובלת מכאבים עזים. בצילום הרנטגן, שללו שבר ובאולטראסאונד שללו פריקה או קריעת גיד. מה שכן, בפיענוח הופיע כי היא סובלת מ: סימני של Calcific Tendinosis בגיד Supraspinatus הודגמו הסתיידויות בודדות באורך של כ-0.5 ס"מ של הגיד Supraspinatus: לפי מה שקראתי הסתיידות כזו שכיחה בגילאים מבוגרים יותר ולא כתוצאה מחבלה. אשמח לעזרה בנושא כמובן שבמקביל נקבע תור לאורטופד אך אשתי מאוד לחוצה מזה תודה רבה

שלום הסתידיויות בגידי הכתף הן עדות לחבלה/פגיעה/מחלה ותיקה ולא מהחבלה האחרונה. זה אומר שהגידים מועדים לפורענות בחבלה הבאה ועל כן קרוב לודאי הכאב העז.

12/11/2015 | 09:39 | מאת: אסי

כמובן שמבקביל אנו נלך לאורטופד מומחה כתף כדי שיאבחן בצורה מדויקת אך מהו הטיפול השכיח במקרים אלו? האם סביר שמישהו בגיל 29 תסבול מהסתיידות?

מנהל פורום דלקות מפרקים