קדחת שיגרון

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

09/10/2015 | 19:47 | מאת: ליאת

הי, בני בן ה4, חווה דלקת גרון סטרפטוקוקס A לפני כשנתיים וטופל באנטייוטיקה. לערך מאותו מהעת פחת או יותר חווה גם כאבי רגליים בעיקר בכפ הרגל שהיו מעירים אותו בלילה, לאחר ייעוץ אורטופדי וצילום תקין, נאמר לנו כי מדובר בכאבי גדילה. לפני כחודש וחצי מחלת חום גבוה, ללא תאבון אבל לא היו עוד סימנים, הילד לא נלקח לרופא, היות וכמו שאומרים לא לוקחים לרופא עד כ- 3ימים והחום חלף, לאחר מכן אחיו ואחותו התאומים בני השנתיים נדבקו ממנו גם וחלף כעבור כמה ימים. לפני שלושה שבועות כלומר שבועיים שלושה אחרי מחלת החום, התלונן על כאבי הרגליים במשך כל היום לא רק בלילות כמו אז, אלא ימים שלמים במשך כשבוע וחצי, כולל פעפ אחת שהתלונן על כאב בפרק היד. הכאבים היו לאורך היום עד אשר קיבל משככ כאב, ואפילו הגיע לידי צליעה. הכאבים חלפו כעבור שבוע וחצי שבועיים, ובכל זאת, פנינו לרופא כי היינו בטוחים שכאבי הגדילה שאובחנו, החמירו. הרופא שבדק אותו אחרי השבוע וחצי הקשים , אמר שלא רואה נפיחות או אודם ושניסה לסובב את הרגלים והידיים לא היתה כל בעיה או תחושת כאב מה שגרם לו לומר שאם היתה זו דלקת כלשהו, היה צורח. בכל אופן לקח בדיקות דם והפנה לראומטלוג. בבדיקות הדם הספירה תקינה, שקיעת הדם יצאה 6 תקינה אך הערך אנטיסטרפטלוזין O יצא 442 , גבוה מהרף הגבוה בטווח שהוא 230. שאר המדדים לראומטיק פקטור יצאו תקינים מתחת 9.9, ו- c reactibe protein יצא קטן מ0.08. אני לא יודעת מה לעשות ומה המשמעות, אבל אני פוחדת שמא היתה זו דלקת סטרפ ושמא מה שהיה לו לא קשור לכאבי הגדילה אלא ל-RF ראומטיק פיבר המסוכנת, ואני ממש לא יודעת כיצד לפעול, כי כאמור לא קיבל שום טיפול אנטיבוטק על המחלה הזו האחרונה. מה עלי לעשות?וקראתי שיש דבר כזה שמראה על סטרפ ואחריו באה דלקת מפרקים ועוברת, האם זה מתאים לעוד דברים? מה לעשות?והאם לא מאוחר מדי לקחת טיפול אנטיביוטקי האם עדיף קחת טיפול כרגע בכל זאת שלא יסתבך לקדחת השיגרון?או שמא המדדים האחרים מורידים את הסיכון שזה זה? אני ממש מוטרדת תודה

שלום צליעה בילד בן 4 אינה תקינה. ממליץ לפנות בהקדם לראומטולוג ילדים. קשה להתחייב לגבי RHEUMATIC FEVER.

מנהל פורום דלקות מפרקים