המשך לANA חיובי

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

07/10/2015 | 05:53 | מאת: גל

לאיזה בירור מעבדתי התכוונת (שמות הבדיקות-IgG 4 אולי?) והאם לדעתך חובה להגיע לראומטולוג או שאפשר להמשיך הבירור אצל רופא המשפחה? ביופסיה מהפרוטיס\קשרית לימפה-בFNA או ביופסיה מלאה? אגב, לפי US עדכני מלפני כמה שבועות הפרוטיס כלל לא מוגדלות כפי שהאא''ג קבע לפי מישוש, אך שתי הקשריות עדיין שם באותם מימדים, אחת בכל פרוטיס. אני אשמח מאוד להמנע מביקור אצל ראומטולוג.

08/10/2015 | 05:38 | מאת: גל

הוא טוען שלדעתו, ע''פ כל הנתונים שסיפתי לך כולל הANA, אין צורך בראומטולוג בכלל כי הוא יגיד לי שסתם אי אפשר לקבוע שיש בעיה ראומטולוגית ולא ייתן לי בדיקות או ביופסיה. הוא גם לא רוצה לתת את הבדיקות\ביופסיה בעצמו כי לדעתו אין הצדקה. הוא יודע בדיוק מה שאתה יודע, האם אפשר לוותר על ראומטולוג לפי הסיפור שלי? האם הראומטולוגים בשיבא טובים לדעתך (יותר\פחות מבלינסון)? נתנו לי תור לד''ר הורוביץ. תודה

מנהל פורום דלקות מפרקים