דלקת חוליות מקשחת

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

25/09/2015 | 21:07 | מאת: אלי

שלום, אני בן 21 וכבר שנה סובל מכאבים בשני צדי האגן, בחוליות לאורך עמוד שידרה גבי, ובצוואר. מבחינת המפרקים- בברכיים, במרפקים, כתפיים, מפרקים סטרנו-קלביקולריים, ועצם החזה. בנוסף יש לי גם פסוריאזיס, מדדי דלקת מוגברים- CRP היה 23, וESR היה 64, אבל לאחרונה ירדו כמעט לנורמה. עשיתי MRI של עמוד השדרה ולא מצאו דלקת. איבחנו אותי כחולה בפיברומיאלגיה אבל אני בטוח שיש לי A.S , ובמיוחד אחרי שקראתי את זה מהאתר "NASS" "30% of people in this group may not have any change visible on the MRI despite symptoms of back pain. In fact some of these patients may never show any inflammation on an MRI even if this is repeated later on in life. (מקור- http://nass.co.uk/NASS/en/about-as/just-diagnosed) מה לדעתך עליי לעשות? חלק מהרופאים הראומטולוגיים פשוט רוצים לדחוף לי אלטרולט, אבל אני משוכנע באלף אחוז שיש לי A.S תודה.

שלום אתה אומר דברי טעם. אני מציע שתבדק שוב על ידי ראומטולוג.

מנהל פורום דלקות מפרקים