פולימיוזיטיס ודלקת מפרקים OA

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

19/09/2015 | 18:54 | מאת: ישראל

בן 51,אובחנתי בפולימיוזיטיס בשנת 1996 בביופסיית שריר וטופלתי במשך כשנה בסטרואידים במינון גבוה(100מ"ג)וירידה הדרגתית עד להפסקה מוחלטת.המחלה חוזרת מידי מס' חודשים בעוצמות שונות ובדיקות המעבדה מראות CPK CRP ESR מוחשות היה נסיון טיפולי חוזר בסטרואידים בעירוי למשך שבוע באשפוז ללא הטבה והטיפול הופסק וניתן לי טיפול בבקלוסל 25 פעמיים ביום. נזקי הסטרואידים באים לידי ביטוי זמן רב אחרי הטיפול עצמו והתחלתי לסבול בשנים האחרונות מכאבי ברכיים ועברתי הדמיות שהראו OA דו"צ ןלפני 5 חודשים נאלצתי לעבור החלפת ברך שמאל ובשלב מאוחר יותר גם ברך ימין. שאלתי היא האם הסטרואידים שקיבלתי בשנת 96 גרמו למצב הברכיים והאם הסטרואידים גרמו לפגיעה בעצמות באיברים נוספים(עמ"ש). תודה וגמר חתימה טובה.

שלום הטיפול כפי שאתה מתאר אותו במידה והתאור שלם אינו הטיפו המקובל. נהוג להוסיף טיפול כלשהו במקום הסטרואידים. אם מחלתך ממשיכה להיות פעילה נהוג להוסיף מטוטרוקסט כהתחלה ובהמשך ישנן אפשרויות נוספות. קשה לומר מה הממצא בברכיים. החלפת מפרק בגיל צעיר אינה נובעת בדרך כלל מ OA ראשונית. לסיכום- חסרים נתונים רבים. אתה זקוק למעקב ראומטולוג סדיר.

מנהל פורום דלקות מפרקים