סחרחורות ואנקילוזינג ספונדיליטיס

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

10/08/2015 | 08:42 | מאת: רחלי

שלום ותודה מראש: ככול הנראה סובלת מAS , לא אובחנתי סופית אך נאמר לי שברגע שהכאבים יחזרו ככול הנראה "אזכה" באבחנה. לאחרונה מזה כחודש ואולי יותר אני חווה סחרחורות שהולכות ומתגברות. כאילו הראש שלי כבד והרצפה לא יציבה. אל הסחרחורות הצטרפו גם כאבי צוואר או תחושה שהכול תפוס וקשה באזור(מתאים לAS כמדומני). נבדקתי כבר אצל רופא אף אוזן גרון ורופא עיניים- שטענו שהכול כשורה. שאלתי- האם יתכן שהסחרחורות נובעות מדלקת הפרקים? (כמובן שיש לי תור לראומטולוג בכדי שהתמונה תהיה ברורה יותר, אבל בנתיים הסחרחורות הללו מאוד פוגעות לי בתפקוד וגורמות לי לבחילות וכאבי ראש ולא אוכל להמתין עד לתור של הראומטולוג בכדי רק לדעת אם יתכן מצב כזה שנגרם מדלקת פרקים). אם כן..מה ניתן לעשות בכדי שהסחרחורות יחלפו? אם אפשרי.. בתודה- רחלי

שלום סחרחורת אינה הסתמנות אופיינית ל AS. ממליץ לברר אותה בנפרד מהמחלה. כאב הצוואר והנוקשות כמובן אופייניות.

10/08/2015 | 10:26 | מאת: רחלי

עזרת לי מאוד רציתי רק לדייק את הבנתי...לא יתכן שכאבי הצוואר יגרמו לסחרחורות הקשות הללו? האם יש מציאות שנניח בגלל שינויים באזור הצוואר(עקב הדלקת) ילחץ שם עצב של שו"מ או משהו דומה לכך? בנוסף...כאבי ראש זו תופעה מוכרת נלווית לAS? שוב...תודה מראש

מנהל פורום דלקות מפרקים