crp

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

20/07/2015 | 18:20 | מאת: תמר

שלום רב, לפני כחצי שנה אובחנתי כחולה בדלקת מפרקים , לפני כחודשיים החתלתי לקחת מתוטרקסאט וסטרואידים ל10 ימים ואח"כ ירידה בכמות במשך 21 יום נוספים. הכאבים נחלשו משמעותית . בבדיקת CRP מהיום התוצאה 2.2 לעומת הבדיקה מלפני 3 חודשים שהיתה 0.8 (תקין עד 0.5), האם התרופה לא עוזרת? מה משמעות הגידול בCRP?

שלום ה CRP הוא מדד אחד לפעילות הדלקת. המדד החשוב ביותר הוא הרגשתך. אם ישנה הטבה בכאב, בנפיחות ובנוקשות עם הטיפול אז את בדרך הנכונה. אפשר לשחק עם המינונים של התרופות ולהוסיף ולהחליף תרופות. כאמרו ה CRP אינו חזות הכל.

מנהל פורום דלקות מפרקים