פיברומיאלגיה ודעתו של רופא על תסמונת זאת

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

18/05/2015 | 16:03 | מאת: ירון

שלום, אובחנתי ע"י ריאומטולוג כחולה בפיברומיאלגיה . כאשר הגעתי לריאומטולוג נוסף, ואמרתי לו כי אובחנתי, הוא אמר לי : "תשכח מהעניין הזה שקוראים לו פיברומיאלגיה, אין כזה דבר, אלא כאשר לרופאים אין הסבר לכאבים , הם אומרים שזאת פיברומיאלגיה " . עוד הוסיף אותו רופא ואמר: "כי הרופאים מייחסים תחת כל כותרת של כאבים - כאילו זאת פיברומיאלגיה". במילים אחרות הוא אמר שאין כזה דבר . נדהמתי לגמרי ולא ידעתי למעשה מה לחשוב על עניין זה . מה דעתך על עניין זה ? יש כזאת מחלה ? או לא ? תודה ירון

שלום מדובר בויכוח רב שנים העוסק במהות ההגדרה של מחלה.כאב הוא עיניין סוביקטיבי לחלוטין. כאשר הוא המדד היחיד לאבחנה של מחלה נוצרת בעייה מסויימת בהגדרה אוניברסלית של מחלה. מצד שני ניתן לטעון כי ישנן תלונות ממוקמות רבות שכולן מבוססות כאב כגון כאב גב תחתון, כאב ראש וכו'. הסוגיה מורכבת מכיון שאין מנגנון מוכר של "המחלה" אין טיפול אוניברסלי יעיל. הויכוח ימשך והוא לגיטימי כל עוד לא חמצאו פתרונות/תשובות לשאלות הרבות סביב הנושא.

מנהל פורום דלקות מפרקים