חידוד אבחנה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

16/05/2015 | 19:17 | מאת: איציק

שלום רב, אני בחור בן 21 שלפני כ- 9 חודשים אבחנו אצלי פסוריאזיס (היה ועדיין מתון). במקביל החלו אצלי כאבי גב וברכיים . עברתי בדיקות רבות: א. בדיקת HLAB-27 שיצאה שלילית. ב. בדיקות דם רבות שרובן לא הצביעו על דלקת למעט אחת מהן לאחרונה ובה היתה שקיעת הדם שלי 36 ( לפני כן כולן היו תקינות), CRP - תקינה. ג. בדיקת MRI של מפרקי האגן, עמוד שדרה מותני ועמוד שדרה גבי - יצאו תקינות, כלומר לא היתה עדות לדלקת במפרקי האיברים האלה. ד.עם הזמן התגברו הכאבים מאוד והתפשטו למקומות נוספים בגןף: מרפקים, עצמות הבריח,עצם החזה, מפרקי הירכיים, מפרקי הכתפיים, מפרקי כף היד, לעיתים כאבים במפרקי אצבעות הידיים והרגליים, הצוואר, צד שמאל של האגן והעכוזים בזמן ההתכפפות. ה. אני לא מסוגל בשום אופן לשבת בלי משענת כי אז מתגברים כאבי הגב. בזמן שכיבה על צד ימין, אני חש כאב בצד שמאל של עמ"ש ושל הצלעות. ו.הכאבים בגב הם לאורך כל עמוד השדרה הגבי. הכאבים ברוב המקומות שהזכרתי מוחשים ביותר בבוקר, אבל קיימים במשך כל היום. בנוסף, יש לי "קליקים" רבים במשך היום בכל האזורים שציינתי, דבר שלא היה לי קודם לכן. יש לי ימים קשים, ויש לי ימים פחות קשים, אבל איןלי אף יום ללא כאבים. ז. קבלתי בהתחלה נקסין 1,000 מ"ג ליום במשך 4 ימים - ללא הטבה, ולאחר מכן ארקוקסיה 90 מ"ג במשך 10 ימים, גם כן ללא הטבה או שיפור במצב הכאבים. ח.עברתי מס' בדיקות א.ס.(ברכיים, מרפקים, עצמות הבריח, מפרקי הירך ומפרקי כתפיים), שבהן לא נמצאו דלקות בגידים. ט. קיימות מספר מגבלות : * כאב בבוקר לאורך עמ"ש בזמן התכופפות. * כאב בזמן כיפוף הברכיים. * כאב בגב בסיבוב הגוף לצדדים. * בבוקר במיוחד, ובמשך היום, כשאני מוריד את הראש כלפי מטה, אני מרגיש את כל עמוד השדרה הגבי נמתח וכואב. האבחנות של הרופאים הן: אחד קבע כי מדובר בדלקת מפרקים פסוריאטית, שניים קבעו כי מדובר בפיברומיאלגיה, והרביעי אמר כי הוא איננו יודע מה יש לי. שאלתי היא: אם האבחנה איננה חד משמעית, וישנן אבחנות שונות, האם לצורך אבחנה מדוייקת יותר רצוי היה כי אקבל לתקופה מסויימת סטרואידים (פרדניזון לדוגמא), וכך לראות/לבדוק אם יש הטבה במצבי ובכאבים שאני חש, וכך להניח כי מדובר בדלקת ? במקרה כזה, כמה זמן לוקחים את הפרדניזון, והאם הדבר מקובל, וזאת לאור העובדה כי לא כל הרופאים תמימי דעים בקשר לסיבת הכאבים. אני מודה לך מאוד מראש, איציק.

שלום נבדקת על ידי 4 ראומטולוגים. המקרה שלך מורכב. זו תהיה יומרנות לתת יעוץ נוסף ללא בדיקתך.

מנהל פורום דלקות מפרקים