תרופות כימיות לעומת ביולוגיות לדלקת פרקים פסוריאז

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

16/04/2015 | 13:50 | מאת: יריב

בביקור אצל ראומאטולוג נקבע שיש לי דלקת פרקים פסוריאזית (כל אלו החלו לי לפני כ 4 חודשים) ע"פ בדיקות דם וכמו כן מיפוי עצמות שקבע שיש לי OA בפרק ירך שמאל. הומלץ לי לקחת תרופה בשם מתרוקסט עם חומצה פולית שאלתי היא, למה לא הוצע לי תרופות ביולוגיות והאם יש סיכון בלקיחת תרופות אלו? תודה

שלום מקובל להתחיל טיפול במטוטרוקסט .במידה ומטוטרוקסט לא נמצא יעיל ולאחר טיפול תרופתי בתרופה פומית נוספת -אז מנסים תרופה ביולוגית. הסיכון העיקרי בנטילת תרופות ביולוגיות הוא שיעור קל של זיהומים- לרוב קלים.

מנהל פורום דלקות מפרקים