גאוט

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

25/03/2015 | 14:44 | מאת: יוסף

אובחנתי כחולה גאוט מזה כשנתיים לאחר כמה התקפי גאוט קשים וארוכים מאוד נשנים בתדירות די גבוהה (4-5 בשנה) מטופל בין התקפים באלופורינול אשר לא מונע לגמרי את ההתקפים ובזמן התקף ניסיתי תרופות שונות בהמלצת רופא המשפחה קולכיצין ברקסין ארטופן אקרוקסיה ועוד לכל אחד מהנ"ל הדפעה קצת שונה עם יתרונות וחסרונות אבל עד היום לא הצלחתי למזער את משך ההתקף היום אני חווה התקף קשה מאוד של גאוט בברך לאחר שממש סיימתי התקף של גאוט בקרסול הרגל השניה וטיפלתי בברקסין די בהצלחה מבחינת הכאב אך המפרק היה מוגבל בתנועה כשבוע התחולל לו משום מקום התקף נוסף השאלה שלי היא כיצד אוכל לקצר את משך ההתקף ולשפר את התפקוד שלי

שלום הטיפול בגאוט מצריך הקפדה על כמה כללים פשוטים ומחייב משמעת גבוהה בשל הצורך בטיפול יומי קבוע. הבסיס הוא שליטה ברצ=מת חומת השתן שצריכה להיות מתחת ל 6.5. אין הבדל ביעילות בהתקף החריף בין התרופות שציינת. ממשיכים לטפל באלופורינול באופן קבוע כולל בזמן ההתקף.

מנהל פורום דלקות מפרקים