ANA PATERN 1:80

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

20/03/2015 | 14:11 | מאת: איה

שלום רב, בת 60 , לפני כשנתיים התחילו לצאת לי כתמים אדומים על הרגל, יוצאים מידי פעם ונעלמים, בבדיקות דם: שם הבדיקה יחידות מדידה תוצאה נורמה תחתון נורמה עליון ANTINUCLEAR Ab_(ANA) ראה פרוט להלן DNA (ds) Ab IU/ml <1 RNP Index 1.4 0 0.9 Sm (anti Smith Ab) Index <0.2 RNP A Index 1.4 0 0.9 RNP 68 Index <0.2 SmRNP Index <0.2 SSA-60 Index <0.2 SSA-52 Index <0.2 CHROMATIN Index <0.2 JO-1 Index <0.2 SCL-70 Index <0.2 ANTICENTROMERE Ab Index <0.2 SSA (Ro) SINGLE Index <0.2 SSB (La) SINGLE Index <0.2 RIBOSOMAL P Ab Index <0.2 ANA PATTERN Nucleolar clump ANA TITER POSITIVE 1:80 CRP 0.08 RHEUMATOID FACTOR 9.75 אין לי תלונות נוספות חוץ מהכתמים שיוצאים לעיתים נדירות, מה אומרות תוצאות הדם? האם יש בעיה אוטואימונית? אני סובלת מאפילפסיה ומטופלת בתרופות, האם ייתכן שיש קשר לתוצאות? תודה רבה

שלום בדיקות המעבדה אינן מכוונות במיוחד לבעייה אוטואימונית. יתכן שהפריחה קשורה לנטילת התרופות? לעיתים התרופות יכולות להשרות יצירת נוגדנים אך זה לא בהכרח אומר שצריך להחליף אותן. סיכום-ראשית חוכמה יש להבין מהי הפריחה.

מנהל פורום דלקות מפרקים