כאבים במפרקי האצבעות

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

25/01/2015 | 23:23 | מאת: מישהי

שלום, אני בת 30. מאובחנת כסובלת מפיברומיאלגיה והשימוטו. מאז שהייתי בערך בת 10, אחת לכמה זמן יש מקרים שבהם מפרק האצבעות או ברגליים או בידיים (יכול להיות בשתי ידיים במקביל או בשתי רגליים במקביל) כואבים לי בליווי תחושה של תקיעות. כאילו משהו מתלבש לי על המפרק ומקשה את התנועה. לפעמים זה מלווה בהתנפחות חום ואודם, לפעמים לא. בכל פעם זה נמשך תקופה של כחודש או לפעמים יותר. מה שמוזר מאוד, זה שגם ברגליים וגם בידיים מדובר בדרך כלל במפרקים של האצבעות-הקמיצה והאמה או שזה בנקודת המפגש ביניהם. האם ידוע על איזושהי תסמונת או מחלה שיכולה לגרום לסימפטומים האלו? יש לציין שמעבר לכך, אני סובלת הרבה מכאבי גידים גם בזרועות וגם ברגליים (לאורך העצם המחברת בין הקרסול לברך) מזמן התייאשתי מלנסות ולבדוק הרבה דברים כי כמו שאמרתי יש לי פיברומיאלגיה ולרוב תוצאות של בדיקות יוצאות תקינות... אשמח אם תוכלו לעזור לי עם מידע אם יש.

שלום בםיברומיאלגיה לא אמורה להיות נפיחות במפרקים. מציע לך לצלם עם הטלפון את הממצא כאשר מופיע ולפנות לראומטולוג כשיש לך מספר תמונות כאלו.

מנהל פורום דלקות מפרקים