כאבים באגן

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

05/01/2015 | 23:19 | מאת: מוטי

שלום רב, בן 52 סובל מפסוריאזיס ודלקת מפרקים פסוריאטית,בשל כאבים עזים באגן ביצעתי mri אגן ופרקי ירכיים להלן תוצאות הפענוח. איך ברשותי בדיקות קודמות להשוואה. להלן תיאור הבדיקה והממצאים: MRI ﬠצמות אגן ופרקי ירכיים. פרטים קליניים: פסוריאזיס. תוצאות: הודגמה ﬠמדה תקינה של ראש הירכיים באציסבולום דו צדדי. נצפו שינויים ניווניים קלים בלברום גרמי ואי סדירות לוחיות ארטיקולריות בראש הירכיים דרגה מינימלית ללא נוזל יתר בחלל המפרקים. אין לראות בצקת בלשד ﬠצם. בפרק ירך מימיו יש לציין בהתגרמות במﬠבר צוואר - ראש באספקט לטרלי. אין לשלול תסמונת צביטה. פרט לכך הודגמה בצקת בחיבור של גידים גלוטאוס מדיוס ומינימוס המשתרﬠת ﬠד למﬠבר מוסקולו-טנדינוטי יותר מימין. הודגמה בצקת בשרירים פרא-ספינלים מסביב למפרקים פצטלים בגובה של L4 – L5 L5 – S1 בﬠיקר מימין. שינויים של החלפה שומנית של לשד ﬠצם באזור מפרקים סקרואיליאקלי דו צדדי. יותר משמאל, ללא בצקת תת כונדרלית - השינויים יכולים להתאים לתהליך דלקתי כרוני. לסיכום: 1.שינויים מינימלים בפרקי ירכיים דו צדדי יותר מימיו, ﬠם ﬠיבוי גרמי קל במﬠבר ראש צוואר. 2.איר לראות שינויים ארטריטים בולטים במפרקים. 3.enthesopathy חריפה בגידים גלוטאליים דו צדדי, יותר מימיו ושרירים פרא-ספינלים מסביב למפרקים פצטלים בגובה L5-S1, L4-L5 מה משמעות הנ''ל ומה מומלץ כהמשך טיפול. בברכה.

שלום קשה לומר בודאות רק מה MRI אבל נראה שחלק מהממצאים קשורים לדלקת המפרקים. חלק לא בהכרח קשור. צריך קורולציה עם התלונות והבדיקה.

מנהל פורום דלקות מפרקים