כאבים במרפק

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

28/10/2014 | 11:21 | מאת: אבי

שלום רב, שלושה ימים לאחר אימון משקולות שנעשה ב 14.10.14 חשתי כאבים במרפק יד שמאל. הכאבים הורגשו הן בשעת מנוחה והן כאשר כיווצתי את המרפק. מאז ועד היום, הפסקתי כל פעילות גופנית לאלתר, והכאב מורגש בעיקר כשאני מכווץ את השריר, וכאשר אני מפעיל לחץ מתון על נקודת המרפק (מצד פנים הזרוע ולא מחוצה). עלי לציין שכבר זה זמן מה שבמהלך אימונים חשתי כאב במפרק זה , אך הוא היה לא משמעותי ונסבל. 1. האם עלי להיבדק ע"י אורתופד? או שמדובר בדקלת רגילה בגיד? 2. האם עלי להפסיק אימוני כוח או שניתן להתאמן עם מקבע ייעודי? ובמידה ובכל זאת צריך להפסיק, עד מתי? 3. האם אוכל לבצע אימוני שחייה במקום משקולות שגם הם מפעילים את הזרוע?

שלום אתה מתאר כאב "מכני" כלומר כזה שנגרם מעומס. הפגיעה תתכן בגיד ( קרוב לודאי) או בחלקים אחרים. במידה ואין כאב משמעותי במנוחה הרי שמנוחה היא התשובה ברוב המקרים עם חזרה מאד זהירה לפעילות. אם יש כאב גם במנוחה רצוי להבדק על ידי אורטופד או ראומטולוג.

מנהל פורום דלקות מפרקים