אנקילוזיס ספונדליטיס

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

29/09/2014 | 20:20 | מאת: מלאני

שלום רב, אמא שלי בת 74 הובחנה בשלוש בדיקות סי טי כחולת אנקילוזיס ספונדליטיס עם הסתדויות זיזים גדולים בצוואר שדוחקים את קנה הנשימה זיזים גדולים גם בעמוד שדרה גבי. כמו כן עמוד השדרה מקבל צורה של קנה במבוק. קשה לה לדרוך על כף הרגל , כף הרגל אדומה היא טועת שהיא מרגישה צריבה. דלקות עיניים חוזרות. בועות בכיס השתן ואבנים בכליות. פנינו לרופא אורטופד הוא אמר שזה נראה כמו שלב מתקדם של המחלה. אמא כבר כמה שנים סבלה מאותם סימפטומים ואף רופא לא ידע לומר למה היא סובלת נורא. האורטופד אמר שבדרך כלל מדובר במחלה שמתחילה בגיל צעיר אבל יש מצבים שהמחלה מגיע בגיל יותר מאוחר הפנה אותה לראומטולוג. רציתי לדעת איזה טיפולים יש במצב שלה? לפני 3 שנים היא עברה ניתוח של הייצרות התעלה ופריצת דיסק בעמוד שדרה מותני, הניתוח לה הצליח הכאבים החמירו ולא ידעו לומר מדוע. עד אשר ביצעו בדיקות סי טי וראו את המצב הנתון. היא נוטלת מדבקות פנטה 100 וטרגין 5 אחד ליום, יש מצבים של התפרצות של כאב ובאופו רגיל היא סובלת מכאב בשכיבה ואז היא קמה מהמיטה ומתהלכת היא מרגישה הטבה מסויימת ומה ניתן לעשות ע"מ לשפר את ההרגשה שלה? היא סובלת נורא. תודה

29/09/2014 | 20:22 | מאת: מלאני

היא גם סובלת מכאבים בכף היד ותחושת נימול כתוצאה מאותם זיזים גדולים בצוואר.

שלום סבירות נמוכה יחסית שמדובר באנקילוזינג ספונדיליטיס. גם במקרה הלא סביר שזו האבחנה אין לנו טיפול תרופתי להסרת הזיזים הגרמיים. במידה ויש לחץ על קנה הנשימה או על עצבים הטיפול הוא כירורגי.

מנהל פורום דלקות מפרקים