אבחון פוטנציאלי של דלקת מפרקים שגרונית

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

17/09/2014 | 21:59 | מאת: סטפני

אני בת 27. לפני 4 חודשים התעוררתי בבוקר עם כאבים בכל המפרקים בגוף. מאז לא היה לי יום אחד של הקלה מלאה והכאבים נותרו בעינם להוציא החמרות והקלות זמניות. חוץ מזה, אני בריאה. עשיתי בדיקת בלוטת תריס והתוצאות היו בתחום הנורמה. בדיקת נוגדנים שעשיתי הצביעה על צליאק, למרות שביופסיה בדרכי העיכול (גסטרוסקופיה) שעשיתי דווקא יצאה נורמלית. התחלתי דיאטה ללא גלוטן לפני חודש ללא הקלה בכאבים. בהוראת רופא, התחלתי ליטול נוגדי דלקות שונים. התחלתי לקחת Meloxicam לפני 3 חודשים ללא שיפור במצב, ועברתי לקחת Naproxen לפני כשבוע ימים, עדיין ללא שיפור במצב. בבדיקות דם שעשו לי, נמצא שריכוז חלבוני C-Reactive שלי גבוה, אבל פקטור ראומטידי (rheumatoid factor) לא נמצא בדמי. חוץ מזה, כל יתר הבדיקות היו בגדר הנורמה. הראומטולוג שלי רשם לי Humira ואמר לי שזה משמש לטיפול בסוגים שונים של דלקות פרקים, ומאחר שהמקרה שלי נראה כמו דלקת מפרקים שגרונית, הטיפול עשוי להועיל. התסמינים שלי הם: 1. נפיחות וקישיון באצבעות הידיים סביב הפרקים האמצעיים, בעיקר בבוקר. 2. כאבים במרפקים. כאשר הכאבים במרפקים מחמירים ישנה הופעה של בליטות גדולות במרפקים. הבליטות נעלמות בד"כ תוך יומיים ואז הכאב שוכך וחוזר לרמה הבסיסית שלפני הופעת הבליטות. 3. חוץ מהנפיחויות באצבעות הידיים ובמרפקים, אין נפיחות אחרת נראית לעין במפרקים אחרים, אבל כל המפרקים מושפעים וכואבים ברמה זו או אחרת. כואב לי להחליף בגדים, לשאת דברים, להזדקף כשאני יושבת, ואפילו לישון שינה מלאה בלילה. 4. קול צרוד וכאבים בבליעה. 5. כאב שרירים קל. 6. קשיים בהליכה. ההרגשה בהליכה היא כאילו כף הרגל שלי חבולה. השאלה שלי היא כיצד ניתן לאבחן דלקת מפרקים שגרונית כאשר נמצא בבדיקה שהפקטור הראומטידי (rheumatoid factor) שלי הוא שלילי ((sero negative ? האם טיפול ב-Humira הוא לדעתך יעיל במקרה שלי מבלי שאנו יודעים בדיוק מה יש לי? תודה רבה, סטפני

שלום לחלק מהחולים עם דלקת מפרקים שגרונית אין פקטור ראומטואידי. מתוך אילו לחלק יש נוגדן אחר שניתן לבדוק שנקרא אנטי CCP. אם הוא חיובי זה עוזר לכוון. אם אין את הנוגדן האפשרויות הן שמדובר בדלקת מפרקים שגרונית ללא נוגדנים או שמדובר בדלקת ממשפחה אחרת. גם אלה וגם אלה מגיבות בחלק לא קטן מהמקרים לתרופות כמו HUMIRA. אני מקווה שזה יועיל לך.

מנהל פורום דלקות מפרקים