דלקת פרקים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

16/08/2014 | 19:20 | מאת: לינוי

שלום דוקטור, אני בת 22 בעלת גמישות יתר במפרקים. יש לי גם בעיות ברכיים וכפות רגליים שלא קשורות למקרה. לפני כחודש וחצי התעוררתי עם כאבים חזקים במפרק הירך השמאלי, לאחר שבוע ומספר בדיקות האורטופד אמר שזו דלקת במפרק,נתן לי כדורים נוגדי דלקת והורה על מנוחה. הכדורים שיפרו את המצב ורק כשקר או כשיש עומס על הרגל אז היא מתחילה לכאוב קצת. מלפני יומיים ברגע שנכנסתי הביתה התחילו לפתע כאבים חזקים במפרק הירך הימני ולאחר חצי שעה הוחרף הכאב עד למצב שלא יכולתי לדרוך על הרגל ואף להזיז אותה מבלי לחוש כאבים עזים. לאחר צילום ובדיקות במיון האורטופד החליט שזו עוד הפעם דלקת (ברגל השניה), הביא לי אטופן,לוסק,ג'ל להרגעה של המקום ואופטלגין נוזלי.בהמלצות הוא כתב לבצע מיפוי עצמות. השאלה מה מיפוי עצמות יכול לגלות,ומה יכול לגרום לדלקת לחזור שוב ושוב ואני רק בתחילות שנות העשרים שלי. אני אציין שפעם הייתי מבצעת הרבה פעילויות ספורטיביות מגיל קטן וגם הייתי רוקדת, אולם כבר הרבה זמן שלא ביצעתי פעילות ספורטיבית.

שלום 1. הייתי נמנע מלבצע מיפוי עצמות. בדיקה לא מדוייקת וכרורכה בקרינה 2. פני לראומטולוג. 3. אם כואב בדריכה המנעי מכך ככל האפשר.

מנהל פורום דלקות מפרקים