דלקת כרונית ותוצאות MRI

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

07/08/2014 | 10:08 | מאת: אלון

שלום , מזה למעלה משנה אני סובל מדלקת כרונית במרפק (טניס אלבו ) כתוצאה ממשחקי טניס ( בן 45 ובריא ) . לאחר שביצעתי מס' זריקות , טיפולי פיזיוטרפיה וכדורים אנטי דלקתיים עדיין היה נותר הכאב . הופנתי לבדיקת MRI והתוצאות הם : מודגמים אותות חריגים באספקט האחורי של אחיזה משותפת של הגידים המיישרים (חתכים 65-90 סדרה 7 ) ללא בצקת לשדית באפיקונדיל הלטרלי. ללא רטרקציה של הגידים , ללא אותות חריגים / אטרופיה של השרירים . היחידה המשותפת של הגידים המכופפים תקינה. המשטחים הפרקיים שמורים .הרצועות הקולטרליות והרצועה האנולרית תקינות . אחיזת גיד הבייצפס תקינה. ללא נוזל יתר תוך מפרקי . המבנים הנוירו-וסקולריים שמורים . סיכום: סימני נזק כרוני בCOMMON EXTENSOR TENDON עם קרע ב ECRB. אשמח מאוד לחוות דעתך בנושא : 1)האם הכוונה לקרע בשריר ה ECRB או בגיד ? 2)האם טיפול בגלי הלם יכול לסייע במקרה כזה של קרע ב ECRB ( כטיפול מונע / טרום / מחליף ניתוח )האם אפשרי ?? 3) האם יש דרך אחרת נוספת לטפל בבעייה או שאני חייב ניתוח ?

שלום הנושא בעקרון נמצא בתחום הטיפול של אורטופדים של כף היד. "בגדול"- הקרע האו בגיד. ניתוח נועד לתקן את הגיד. תפקיד התיקון הוא בעיקר לשפר את הכוח של פשיטת כף היד. היכולת של הניתוח להפחית את הדלקת קטן. אין עבודות טובות על יעילות גלי הלם בנושא.

מנהל פורום דלקות מפרקים