כאבים בחזה הימני-דלקת סחוס הצלע?

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

06/04/2014 | 04:07 | מאת: ש

אני בת 20, בריאה בד''כ (למעט אסתמה קלה), כמעט שנה מאובחנת עם ליפומה בקוטר 2.4 סמ' בצוואר ימין עליון, קרוב לקנה הנשימה (כבר נעשו אולטראסאונד-הגוש מוגדר היטב, ושני ניקורים שאישרו האבחנה השפירה). יש כאב בלתי סדיר באיזור הגוש שמתפשט ממנו ועד הלסת והאוזן מימין (נשלחתי גם לMRI להערכתו ובחינת גבולותיו, אך למרבה הפליאה הוא לא הודגם כלל למרות חומר הניגוד והקפסולה השומנית שהוצמדה לעור, ועל אף שבחודש האחרון ישנה גדילה שלו מ2.0 ס''מ ל2.4). עד כאן ההיסטוריה הרלוונטית. ב-5 החודשים האחרונים התחילו גם כאבים בלתי סדירים עמומים תחת עצם הבריח הימנית (כ5 ס''מ תחתיה ומעל לשד), מרגיש קצת כמו מכה יבשה, אך לא עברתי כל טראומה באיזור. הכאב מתמיד לפעמים כמה ימים ברצף ויום אחד נעלם, לסירוגין. החמרה קלה בכאב לאורך הזמן, ובשבוע האחרון אף החל להתפשט בפתאומיות עד לעצם הבריח מעל ולקו אמצע החזה מתחת. מתגבר במתיחת הצוואר, התכופפות לפנים והרמת עצמים כבדים. רופא המשפחה שלח אותי לאולטראסאונד לשדיים ולרקמות רכות בבית החזה להבררת הכאב, אך לא נמצא כל ממצא חריג ברקמות הרכות. משום כך המליץ הרדיולוג הבודק על מיפוי עצמות\CT, מחשש לבעיה בעצם (רופא ריאות שלל בעיה ריאתית, כולל צילום ריאות). שאלותיי-הועלתה ההשערה שמא הכאב מקורו מדלקת סחוס באחת הצלעות העליונות, אך האם זה אכן סביר, אפילו אחרי 5 חודשים ללא הפסקה וללא הטבה עם משככי כאב ונוגדי דלקת וכאב שאינו סדיר (+התפשטות הכאב לאמצע החזה ועצם הבריח)? איזו מן הבדיקות כדאי לעשות קודם, אם בכלל (יש לי כבר תור לCT בית חזה החודש, על כיוון המיפוי כלל לא הלכתי כי רופא המשפחה שלי המליץ קודם כל על CT)? ומי מהבדיקות רגישה יותר לפתולוגיה בתוך העצם (למשל, ממקור דלקתי\תהליך תופס מקום חלילה)? סליחה על מבול השאלות, אני פשוט די אובדת עיצות. רב תודות ושבוע טוב.

שלום לא הייתי עושה אף אחת מהבדיקות. שתיהן כרוכות בקרינה. פני לראומטולוג שיבחן קלינית אם יש מעורבות של המפרק ואם יש צורך ניתן לבצע US או MRI של המקום

מנהל פורום דלקות מפרקים