CRP

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

20/03/2014 | 00:55 | מאת: ori

שלום וברכה קראתי על כך שבדיקת CRP בדם נותנת אינדיקציה לסיכון של מלות כלי דם ולב גם אם זה בנורמה של המעבדה בקופות החולים: (סיכון נמוך למחלות לב וכלי דם: 2-0 מ"ג לליטר. סיכון בינוני למחלות לב וכלי דם: 3-2 מ"ג לליטר. סיכון גבוה למחלות לב וכלי דם: 5-3 מ"ג לליטר. דלקת פעילה: מעל 5 מ"ג לליטר.) בבדיקת הדם אצלי התוצאות: (CRP 3.80 MG/L ( 0.00- 5.00) (......*..) בבדיקה קודמת התוצאה היתה 4. עד לפני כשנה וחצי הערכים שהיו לי היו בסביבות 1 או נמוך מכך. כיום אני בן 39 האם זה נכון שזה מעיד על סיכון עתידי כלשהו? האם נדרש לעשות משהו בקשר לזה? מה הדרך להוריד את זה?

שלום אין היום דרך מוכרת להוריד CRP בתחום הנורמה באופן שיש לו משמעות מבחינת סיכון עתידי למחלות לב חוץ מאשר הדברים המוכרים- פעילות גופנית, ירידה במשקל, איזון שומנים.

מנהל פורום דלקות מפרקים