דלקת פרקים ילדים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

06/03/2014 | 14:56 | מאת: ליבי

שלום רב, ביתי בת 10 וחצי סובלת מכאבי גב חזקים מזה חודשיים ולאחרונה נתקפה בכאבים חזקים בברך שהביאו אותנו לביקור במיון, שם עשו לה בדיקת ANA שיצאה גבולית וביקשו מאיתנו לחזור שוב על הבדיקה. שאלתי היא במידה וחלילה זו דלקת פרקים, האם ישנן השלכות כלשהן והאם מחייב שזה כרוני לכל החיים? מה הטיפול למחלה ולכמה זמן... אני מאוד מודאגת. תודה מראש.

שלום בדיקת ANA בדר"כ אינה קשורה בכאב גב. כאב בברך עשוי להיות קשור לכך.לפני שאת "נכנסת" לחרדה כדאי להבדק על ידי ראומטולוג כאשר יש את כל הנתונים. מדובר במחלות נדירות בסה"כ בילדים . יתכן שהכל יתברר כמשהו חולף. במידה ויתגלה כי מדובר בדלקת מפרקים ישנם טיפולים יעילים המאפשרים חיים מלאים כולל לימודים , פעילות גופנית וכו'. רפאוה שלמה

מנהל פורום דלקות מפרקים