גבינת פטה מפוסטרת בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

10/09/2016 | 10:44 | מאת: ספיר

היי, אתמול ישבתי בבית קפה כשר לאחר שוידאתי מול המלצרית שכל הגבינות מפוסטרות. אכלתי סלט עדשים עם בורגול ופטה. האם יש סכנה כלשהי לעובר? בכל מקום אפשרי ראיתישכתוב שגבינת פטה אסורה למאכל בהריון. תודה ספיר

שלום רב, אכן חשוב לוודא כי הגבינות מפוסטרות. מעבר לכך ההמלצה כיום היא להימנע מגבינות פטה , בולגרית, צפתית, גבינות קשות כמו רוקפור, ברי, קממבר וגבינות ממעדניה. הסיבה להימנעות מגבינות פטה, בולגרית וצפתית היא שבדרכ הגבינות נמצאות במי מלח שמהווים מצע טוב להתפתחות חיידקים. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה בהריון