העמסת סוכר 100G לא תקינה

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

02/08/2015 | 20:52 | מאת: שרון

אני בת 29, היום עשיתי העמסת סוכר 100G לאחר שנתקבלה תוצאה של 139 בהעמסה של 50 (הרופא לא השתכנע מטיעוני ש 139 זה לא 140... ונראה שבצדק..). בהעמסת 100 התקבלה התוצאה הבאה- בזמן אפס 82 (תקין), לאחר שעה 189 (לא תקין) לאחר שעתיים 159 (לא תקין) ולאחר 3 שעות 78 (תקין). אני יודעת שלפי הכלל 2 ערכים לא תקינים משמעותם סכרת הריון. רציתי לדעת האם זה משנה איזה משני הערכים חורגים? האם יש משמעות לעובדה שבצום הערכים היו טובים וכך גם כעבור 3 שעות. כמובן שיש לי תור לרופא בעוד מספר ימים ואינני רואה בתשובות כאן תחליף לייעוץ רפואי.. פשוט עד התור שקבוע לי יחלפו כמה ימים והסטרס בינתיים ישפיע עלי ועל ההריון.. :( אשמח לדעת מה עלי לעשות כעת. אני בפניקה מוחלטת. יצויין כי המשקל שלי טרום ההריון בסדר גמור ואף רזה (55 ק"ג גובה 168. משקל נוכחי 65 (שבוע 28+1) הערכת משקל של העובר שנעשתה היום- תקינה. מבחינת רקע משפחתי לאבי יש סוכרת סוג 2 (אך הוא סבל שנים מעודף משקל קיצוני וצרך ועדיין צורך תזונה זוועתית, לאף אחד ממשפחתו {הרחבה והענפה] אין סוכרת פרט אליו. אני לא סבלתי מעולם מעודף משקל וגם לא מנטיה-לגמריי דומה לאמא במבנה הגוף). באופן עקרוני(ועוד בטרם ההריון) אני שומרת על תזונה בריאה (עם חטאים קטנים פה ושם דוג' חטיף אנרגיה מדגנים מלאים בבוקר). צורכת דגנים מחיטה מלאה, טחינה גולמית מלאה. לא שותה כלל שתיה ממותקת וגם לא תחליפי סוכר (לרבות קפה שאני שירדתי מחצי כפית סוכר לאפס סוכר וכמובן הורדתי מינון בהריון). אוכלת מגוון ירקות ממש כל יום, וכן פירות במידה. ממעיטה במזון מעובד. מכינה את רוב הדברים בבית באופן שמאפשר שליטה על הרכיבים. בקיצור מודעת לתזונה. מאיפה זה בא לי??? לפני ההריון הייתי גם עושה פעילות גופנית(הליכה) פעמיים בשבוע 60 דק' בכל פעם, הפסקתי כחודשיים לפני ההריון מאילוצי לו"ז,ולאחר מכן בגלל ההריון חששתי לחזור לפעילות משום שלא היה רצף פעילות בתחילת ההריון. אשמח לכל עצה וטיפ. אני הרוסה מזה. מהרגע שקיבלתי את התוצאות רק בוכה.מרגישה שהגוף שלי בגד בי קשות.

12/08/2015 | 09:55 | מאת: שולמית ציגלר איטלסון

משאלתך ניכר שאת מודאגת. שלב ראשון הוא ביקור אצל הרופא לקבלת הסבר לגבי הבדיקות האישיות שלך והתאמת הטיפול. את מנהלת ארח חיים מאד בריא ולכן ידרשו שינויים קלים בתפריט שלך כדי להתאימו לסוכרת הריונית. לאחר הביקור אצל הרופא חשוב שתפני לדיאטנית כדי לקבל יעוץ אישי שלב ראשון כמובן להוריד סוכר מהתפריט ולהגביל את הפירות ל2 מנות ביום.

מנהל פורום תזונה בהריון